/Wat te doen in Milaan naast het bezoek van een voetbalwedstrijd?

Wat te doen in Milaan naast het bezoek van een voetbalwedstrijd?

Je kent het wel… Samen met een paar vrienden naar de modestad Milaan waarbij het bezoeken van een voetbalwedstrijd van AC Milan of Inter Milan de hoofdmoot is. Van tevoren zoek je uit hoe bij het stadion te komen, wat te doen voor de wedstrijd, waar zijn de gezelligste cafés en waar gaan de supporters na de wedstrijd heen?

Op vrijdag eenmaal aangekomen in Milaan wordt er snel ingecheckt bij het hotel om vervolgens door te gaan naar het stadion en te genieten van de sfeer en de voetbalwedstrijd op vrijdagavond. Wanneer jij op zaterdagmorgen wakker wordt (met enige hoofdpijn van het Peroni bier) en beseft dat de terugvlucht pas op maandagmiddag gepland staat wordt er stevig overlegd wat te doen op de overige dagen in Milaan. Tot ieders frustratie heeft geen enkele vriend uitgezocht wat er naast het voetbal eigenlijk te doen is in Milaan…

Voetbalreizen XL zet een aantal to do’s in Milaan voor jou op een rijtje:

Kathedraal Duomo di Milano

Voor je gevoel kom je van elk metrostation uit bij de ‘Duomo di Milano’ of terwijl de kathedraal van Milaan. Wanneer lang wachten voor jou geen probleem is, is het zeker een aanrader om de kathedraal van binnen te bekijken (een ticket kost €3,50). Een kijkje van buitenaf en een paar selfies met de kathedraal toont aan dat ook jij bij de dom van Milaan bent geweest.

 

 

Winkelcentrum Milano Galleria

Naast het plein van de Milaanse kathedraal bevindt zich een enorm overdekt winkelcentrum, genaamd ‘Milano Galleria’. Voor schitterende mozaïeken en winkels van Louis Vuitton, Prada, Gucci en Yves Saint Laurent ben jij hier op het juiste adres. Alleen een kijkje nemen is al erg leuk, schrik niet van de hoeveelheid bewakers.

Museum of Football

In hetzelfde winkelcentrum bevindt zich het internationale ‘Museum of Football’. Dit museum bevindt zich op de vierde etage dus wordt aangeraden de erg kleine lift naar boven te nemen. De trap nemen kan natuurlijk ook, maar kijk dan van tevoren wel of het museum geopend is en of de mensen geen onverwachte ‘siësta’ houden.

Kasteel Castello Sforzesco

Milaan beschikt over een fantastisch kasteel die onder andere bekend staat om zijn grote fontein. Het ‘Castello Sforzesco’ is gebouwd in de 14e eeuw en volledig gerenoveerd in de 20e eeuw. In dit kasteel worden onder andere concerten en theaters gehouden en biedt het plaats voor verschillende musea.

Het ‘Castello Sforzesco’ is gelegen aan de rand van een schitterend stadspark. Ben jij even klaar met alle drukte van de stad breng dan een bezoek(je) aan het ‘Parco Sempione’. Geniet van een biertje, wijntje, colaatje en een pizzapunt aan het water, op het gras of in de schaduw op een bankje tussen de mooie natuur.

Triomfboog Arco della Pace

Aan het andere uiterste van het stadspark staat het ‘Arco della Pace’ oftewel de toegangspoort van het park. Deze gigantische poort is gebouwd in 1807 en zeker de moeite waard om eens te bekijken. De Arco della Pace is een deel van Porta Sempione, één van de vijf oude stadspoorten van Milaan.

De gezellige grachten van Navigli

Wanneer de avond aanbreekt en jij zin hebt in eten, drinken en voornamelijk gezelligheid ga dan naar de wijk ‘Navigli’. Deze straat met een soort Amsterdamse gracht staat bol van terrasjes, kraampjes, bijzondere winkels, binnentuinen en dus gezelligheid. Poseer op één van de bruggen gelegen over de gracht en schiet een nieuwe profielfoto, voor de foto genieën onder ons ;).

Beweeg jezelf door de binnenstad

Mocht jij alle bezienswaardigheden niet te voet of per metro willen voldoen, dan is de ‘Hop on hop off’ bus een aanrader. Aangezien deze bus vaak overvol is kunt u ook een fiets gebruiken van het stadsfietsensysteem, genaamd ‘BikeMi’. Houd er rekening mee dat een Creditcard nodig is voor het lenen van zo’n fiets.

Stadiontour San Siro of Stadio Giuseppe Meazza

Wanneer jij San Siro of Stadio Giuseppe Meazza niet alleen vanaf de tribune wilt zien is een stadiontour zeker een aanrader. De tour brengt je onder andere langs de vele gewonnen prijzen, de kleedkamers en het veld.

Ben jij van plan om binnenkort op voetbalreis naar Milaan te gaan dan zullen bovenstaande tips je hopelijk helpen bij het samenstellen van een compleet georganiseerde voetbalreizen. Geen verveling tijdens je trip, maar een goed gevuld programma voor je voetbalreis naar Italië.

Heb je nog geen kaarten voor de wedstrijd die je wilt bezoeken, bekijk dan ook het aanbod tickets AC Milan en tickets Inter Milan. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor losse voetbaltickets of geef alles uit handen voor een compleet verzorgde en ontzorgde voetbalreis.