/Tips voor een individuele rondreis Australië

Tips voor een individuele rondreis Australië

Veel reizigers die voor het eerst een individuele rondreis in Australië maken ervaren een mix van gevoelens vlak voor hun reis. Je kijkt uit naar je reis, maar tegelijkertijd ben je ook een beetje nerveus. Daarom speur je het internet af voor elke tip over reizen in Australië. Of misschien ben je meer een type die het op het moment zelf bepaald.

Het beste kun je een beetje van beide houdingen omarmen. Australië is een veelzijdig en dynamisch land vol met bezienswaardigheden. Er is eigenlijk weinig waar je bang voor hoeft te zijn en des te meer om er enthousiast over te zijn.

Om je op weg te helpen met je planning hebben we een lijst samengesteld met 5 van de veel gemaakte fouten die je moet vermijden voor jouw reis naar Australië.

1. De grootte van Australië onderschatten

Vaak hebben mensen het idee dat Australië een vrij klein eiland is. Waarbij ze in de veronderstelling zijn dat ze binnen een week het hele land door kunnen rijden in een auto. Australië is echter net zo groot als de Verenigde Staten.

2. Niet van tevoren plannen

Het is waar dat spontaan zijn je ver brengt tijdens avonturen. Maar vergeet niet dat je waarschijnlijk activiteiten wilt ondernemen waar je van te voren voor moet reserveren. Denk bijvoorbeeld aan het snorkelen bij de koraalriffen, Sydney bezoeken tijdens de jaarwisseling. Omdat je helemaal naar de andere kant van de wereld reist voor onvergetelijke ervaringen wil je niet teleurgesteld raken over activiteiten die je niet kon doen.

3. Niet budgetteren voor Australische prijzen

Er is geen ontkomen aan – Australië is duur. Mensen krijgen vaak een shock wanneer ze de prijzen door heel Australië zien. Het scheelt wanneer je contant geld mee neemt tijdens je reis. Uit eten kost gemiddeld rond de 25 tot 30 euro per maaltijd.

4. Te veel meenemen op reis

Waarschijnlijk ben je weleens het slachtoffer geworde van het overmatig inpakken van je koffer. Dit is geen leuke ervaring op reis. Extra tassen en koffers terwijl je lange stukken moet lopen. Om maar te zwijgen over het geen extra ruimte over houden voor souvenirs.

Veel hotels in Australië zijn ingericht zoals een appartement, en beschikken over wasruimtes op je kamer. Dit betekent dat je niet al te veel kleding mee hoeft te nemen.

5. De grootste activiteiten bewaren voor het einde

Een goede vuistregel is om grote tours aan het begin van je verblijf in te plannen in plaats van later. Als je aan het begin van je verblijf in Cairns een cruise op het rif hebt geboekt, maar het weer zorgt voor een annulering, dan heb je in ieder geval de rest van je verblijf beschikbaar om de cruise opnieuw te plannen.

Zijn er nog tips die volgens jou niet kunnen ontbreken aan dit lijstje? Laat het ons dan weten in een opmerking!