/Hikingvakantie kan ook dichtbij huis

Hikingvakantie kan ook dichtbij huis

Iedereen heeft wel een activiteit die hij of zij graag doet tijdens reizen. Je hebt mensen die reizen alleen maar om een voetbal wedstrijd bij te wonen. We zagen het laatst weer met de Ajax supporters die naar Londen afreisden om daar hun club te zien. Weer andere mensen die gaan puur voor het eten naar een land. Denk aan Mexico en India bijvoorbeeld die landen hebben een keuken die mensen van over de hele wereld aan zich binden. Weer andere mensen gaan voor een specifieke sport of bezigheid. Zo zijn er ook mensen die overal wandelen of hiken. Van de Himalaya tot Serengeti tot de beroemde Paramount berg in Huaraz, Peru. Enfin, in dit artikel willen we een hiking bestemming toelichten waar nog niet veel mensen aan denken en om die reden vinden wij onderbelicht: de Ardennen.

Juist, de Ardennen zijn een ideale bestemming voor hiking liefhebbers. En wel hierom. Ten eerste, is het super dichtbij. Wij wandelaars willen voornamelijk gewoon lekker buiten zijn in de natuur. Waar we een broertje dood aan hebben is uren in een vliegtuig of auto zitten. Ga je naar de Ardennen dan kun je deze tijd fors minimaliseren.

De Ardennen heeft veel mooie bergen en gebieden om te doorwandelen daar is echt geen gebrek aan. Je kunt hier jaren wonen zonder alle paden bezocht te hebben zoveel mogelijkheden zijn er. Het is onvoorstelbaar vooral als je kijkt naar wat we in Nederland hebben, dat zo een fantastisch natuurgebied zo dichtbij onze grens zou kunnen liggen.

Verder is het fijn dat er in de Ardennen veel campings zijn waar Nederlands gewoon de voertaal is. Geen gedoe met Frans of Duits of Engels. Gewoon in het Nederlands toegesproken worden door staf. En natuurlijk zijn er ook andere Nederlandse gasten vrijwel altijd dus daar kun je ook beter mee communiceren. Wellicht maak je zelfs vrienden om samen mee op pad te gaan.

Een aanbevolen camping met Nederlandse eigenaren voor outdoor enthousiastelingen is:

Outdoor Camping Barvaux
Adres: 50, Haute Commène, 6940 Durbuy, België
Telefoon: +32 86 21 24 66
Website: https://campingardennen.nl/

Ook fijn in de Ardennen zijn de arrangementen, zoals beschreven hier. Het enige dat jij nog hoeft te doen is op te dagen met je hiking gear en te gaan wandelen. Eten en accommodatie helemaal verzorgd en geen omkijken naar.