/Weekendje Amsterdam? Dit moet je zeker doen

Weekendje Amsterdam? Dit moet je zeker doen

Van plan om een weekendje naar Amsterdam te gaan? Er zijn een paar dingen die je dan zeker moet gaan doen.

Genoeg

In onze hoofdstad valt altijd wel iets te beleven, er is zelfs zoveel te doen dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Maar wat mag je nu echt niet missen, en wat kun je beter overslaan?

Wat je gaat doen in Amsterdam hangt natuurlijk erg af van je interesses. Ben je een echt stadsmens en wil je genieten van de drukte? Pak dan een terrasje op het Leidseplein. Hier voel en zie je de stad aan alle kanten en is het heerlijk mensen kijken. Nog meer mensen kijken doe je in de befaamde P.C. Hooftstraat. Hier vind je alle chique winkels en dito klanten. Grote kans dat je een heuse BN’er spot. Ook liefhebbers van dure auto’s kijken hier trouwens hun ogen uit.

Rust

Rust vinden in de grote stad. Kan dat? Ja hoor! Je moet alleen weten waar je het moet zoeken. In het Vondelpark is het misschien nooit echt rustig als je het hebt over aantallen mensen, maar door de natuur en ruime velden waar het prima picknicken is voelt het park toch als een oase van rust en natuur midden in de grote stad.

Wat je ook kunt doen? Een sloep huren!


Boot huren Amsterdam

Wil je Amsterdam eens op een andere manier bekijken, huur dan een boot. Er zijn volop mogelijkheden bij particulieren die hun boot te huur aanbieden. Op de Amsterdamse grachten is een sloep het populairst. Een sloep huren doe je meestal per uur of een paar uur. Een leuke invulling van een deel van je weekend in Amsterdam.

Kunst

Ook op het gebied van kunst en cultuur is er volop keuze in Amsterdam. Neem de bekende musea bijvoorbeeld. Het Stedelijk Museum, maar zeker ook het Rijksmuseum is een bezoekje meer dan waard. Hou er wel rekening mee dat het hier in het weekend erg druk kan zijn en er wachtrijen kunnen zijn.

Wil je sfeerproeven? Ga dan gewoon eens lekker op je gemak wandelen. Op en rond de grachtengordel is volop te zien, ook buiten de vaste fotospots voor toeristen. Bekijk bijvoorbeeld eens op je gemak alle bijzondere gevels, of loop eens een gracht verder dan alle toeristen doen. Zo ontdek je vlak buiten het toeristische Amsterdam verborgen plekjes die niét al bij miljoenen mensen op Instagram staan.