/Prepaid simkaart in het buitenland

Prepaid simkaart in het buitenland

Steeds meer consumenten maken gebruik van een sim only abonnement of een abonnement met toestel. Wist je dat dit niet altijd de beste oplossing is? In het buitenland kan het gebruik van een prepaid simkaart interessanter zijn. Zeker, wanneer je een land bezoekt waar je eigen abonnement niet geldig is. Binnen Europa zijn de roamingkosten afgeschaft, waardoor je hier je eigen abonnement kunt blijven gebruiken zonder te maken te krijgen met hoge kosten. Buiten Europa is dit echter niet mogelijk! In dit artikel beschrijven we de voordelen van een prepaid simkaart in het buitenland.

 

Geen abonnementen na je vakantie in het buitenland

Een van de redenen om voor een prepaid simkaart te kiezen, is het feit dat je niet vast komt te zitten aan een abonnement. Je zou ook een sim only abonnement in het buitenland af kunnen sluiten. Bij een vakantie van een paar weken of enkele maanden is dit echter bepaald niet de goedkoopste oplossing. In de maanden dat je niet in het buitenland verblijft, loopt het abonnement door. Een prepaid simkaart kun je vaak voor tien tot twintig euro aanschaffen, waarbij je direct tegoed op de simkaart krijgt. Vervolgens kun je de simkaart na je vakantie weggooien. Deze verloopt automatisch, als je hier geen tegoed aan toevoegt.

 

Verschillende soorten simkaarten

Voordat je een prepaid simkaart koopt, is het belangrijk om naar de verschillen te kijken. Let hierbij in het bijzonder op de provider. Sommige simkaarten bieden scherpe tarieven over de hele wereld. Daar waar andere simkaarten gericht zijn op het gebruik in specifieke landen. Als je de simkaart buiten deze landen gebruikt, resulteert dit alsnog in hoge kosten. Reden genoeg om de prepaid simkaarten vooraf met elkaar te vergelijken. Dit kan onder meer via Prepaidsimkaart.net. De handige vergelijkingstool vertelt je binnen een paar minuten, wat de goedkoopste oplossing voor je is.