/Wanneer is het afsluiten van een annuleringsverzekering zinvol?

Wanneer is het afsluiten van een annuleringsverzekering zinvol?

Wanneer je een vakantie boekt, krijg je vaak automatisch de vraag gesteld of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten. Op het moment van afsluiten hoeft er misschien niets aan de hand te zijn, maar als je liever geen risico’s loopt kun je er verstandig aan doen een annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer is het zinvol zo’n verzekering af te sluiten?

1. Wanneer je er nog niet binnen een andere verzekering voor gedekt bent

Het is mogelijk dat je al meerdere verzekeringen hebt lopen, waar de annuleringsverzekering onder valt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een doorlopende reisverzekering. Als je vaak reist voor je werk of plezier, is de kans aanwezig dat je een doorlopende reisverzekering hebt lopen. Het is dan niet nodig hier een annuleringsverzekering bovenop te doen. Oververzekeren is alleen maar zonde van je geld.

2. Als de annuleringskosten hoger zijn dan de kosten van de verzekering

Het is zinvol om te kiezen voor een annuleringsverzekering, wanneer de kosten die je zelf moet dragen hoger zijn dan de kosten die je als voordeel hebt. Dit betekent: ben je meer geld kwijt wanneer je op het laatste moment moet annuleren, zonder verzekering? Dan is het zinvol om te kiezen voor een annuleringsverzekering.

3. Als je in onzekerheid bent in verband met ziekte/overlijden

Wanneer een naaste familielid ernstig ziek is en/of mogelijk gaat overlijden, is de kans groot dat je de reis wilt annuleren om thuis te blijven. Het kan om deze reden verstandig zijn om jezelf te verzekeren om niet veel geld kwijt te zijn wanneer je alsnog besluit niet te gaan. Daarnaast kan de annuleringsverzekering er ook voor zorgen dat je de reis gemakkelijker afzegt, omdat er geen financiële last op je schouders ligt wanneer je de reis cancelt.

4. Omdat je niet graag risico’s loopt

Dan speelt je karakter ook nog een belangrijke rol bij het aangaan van een annuleringsverzekering. Als je niet graag risico’s loopt, kan het een prettig gevoel geven om een annuleringsverzekering af te sluiten. Die dekt bijvoorbeeld ook wanneer je de reis annuleert in verband met ontslag bij vaste aanstelling of wanneer een visum of de benodigde inentingen ontbreken. Soms kom je tijdens het voorbereiden van de reis voor verrassingen te staan, wat een financiële tegenslag kan betekenen. Je laten verzekeren kan dan goed zijn voor je gemoedsrust. Bekijk ook eens welke reisverzekering je het best kunt kiezen wanneer je op vakantie gaat.

Heb jij wel eens om een specifieke reden besloten een annuleringsverzekering af te sluiten waar je achteraf blij mee bent geweest? Laat het weten, op deze manier helpen we elkaar!