/Voorkom spierpijn!

Voorkom spierpijn!

Sportschool zutpen, wat onderdeel is van sportspalace hebben de juiste fitness apparaten en groepslessen die ervoor zorgen dat jij top fit bent voordat jij aan een grote reis begint. Vele reizigers kennen de fysieke kwalen die opdoemen tijdens het reizen. Ook al heb jij een perfecte uitrusting (een goede backpack, fijne wandelschoenen en alle crèmes en middeltjes die je kan bedenken), een sterk en gezond lichaam zorgt ervoor dat jij beter bestand bent tegen bepaalde omstandigheden.

Klimmen

Nederlanders zijn gewend om niet veel hoogteverschil te hebben in wandelpaden. Alleen als jij een leuke wandeling wilt maken door het natuurpark van Polen of een tocht maakt door Azië, waarbij er veel verschil in hoogte zit dan had je wel gewenst dat je toch wat training had gedaan in de sportschool. Al is het alleen al om geen dagenlange spierpijn te hebben als je weet dat je de volgende dag weer een excursie hebt waar je actief moet zijn.

Kracht en conditie

Je hoeft niet gelijk een bodybuilder te zijn om bepaalde wandelpaden aan te kunnen, maar wat wel fijn is voor je spieren (en voor jezelf) is als jij al een beetje kracht in je benen hebt. Daarnaast speelt je conditie een grote rol, als jij een goede conditie hebt hoef je niet continu te stoppen met wandelen en heb je minder last van een gebrek aan zuurstof.

Voorbereiding

De samenvatting van dit artikel is: bereid je voor op je avontuurlijke reis! Doe dit niet alleen in visum aanvraag en de juiste attributen verzamelen, maar ook in je fysieke toestand. Wanneer je lichaam gewend is aan actieve bezigheden, dan hoeft je lichaam zich minder aan te passen en is het herstelproces ook korter. Als je op reis bent, wil je je zeker niet bezighouden met irritante blessures aan je enkel of andere mankementen. Twee keer sporten per week kan al een verschil maken!