/Vakantiebestemming Noord-Chili en Argentinië

Vakantiebestemming Noord-Chili en Argentinië

Het veelzijdige Chili en Argentinië is steeds meer in trek en dus is er ook meer aanbod in rondreizen in Latijns-Amerika  waarbij de je deze 2 landen combineert. Beide hoofdsteden worden aangedaan en er worden nog meer hoogtepunten bezocht. Er is nog heel veel te ontdekken in Noord-Chili en Argentinië.

Noord-Chili

Het noorden van Chili is nog redelijk onontdekt voor toeristen en je zult er op bepaalde plaatsen dus geen massatoerisme vinden. El Norte Grande, vrij vertaald het grote noorden is de plek zoals de Chilenen het noemen. Het is een onherbergzaam gebied met een groot ruig landschap met astronomische vormen. Ook zijn er enorme zoutvlaktes en vulkanen. Een ander kenmerk van het gebied is dat het overdag broeierig warm kan zijn en ’s nachts ijzig koud. Dit zorgt ervoor dat flora en fauna zich hieraan hebben aangepast waardoor je deze nergens anders tegenkomt dan hier. Het gebied is immers ook erg hoog boven de zeespiegel omdat het natuurlijk in het Andes gebergte ligt. Vanuit San Pedro de Atacama (De verzamelplaats voor excursies in het gebied) kun je vele excursies boeken en bijvoorbeeld met een gids het noorden van Chili ontdekken. Zo kun je naar de zoutvlaktes,  of naar de woestijn waarbij de gidsen de meest adembenemende plekken van Noord-Chili laten zien.

Noord-Argentinië

Waar veel toeristen vanuit Buenos Aires de weg naar het zuiden in slaan en zo Patagonië gaan ontdekken is het ook zeker eens de moeite waard om het noorden van Argentinie te ontdekken en deze te combineren met bovenstaand Noord-Chili. In het noorden van Argentinië vind je verlaten landschappen, hoge rotsen die op zichzelf staan en onwerkelijke kleuren bijvoorbeeld. Ook heb je de Iguazu watervallen die in het uiterste noorden van Argentinië liggen tegen de grens van Paraguay en Brazilië aan. Hetzelfde wat geld voor San Pedro in Chili geldt voor Salta in Argentinië. Dit is de uitvalsbasis voor verschillende tours en excursies. Salta is op zichzelf al een prachtige stad maar ook in het omliggende gebied kun je prachtige dingen zien.

Combinatie

Het is een aanrader om deze 2 gebieden te combineren omdat je zo een uiterst gebalanceerde reis hebt en je dus ook 2 landen kunt bezoeken die je gezien moet hebben. Deze reis kun je makkelijk alleen maken en je kunt er dus voor kiezen om een individuele rondreis te kiezen en je zo werkelijk waar alleen te voelen in uitgestrekte gebieden. Het voordeel ook van de combinatie is dat je ervoor kunt kiezen om en Santiago te zien en Buenos Aires. Deze pak je dus nog mooi mee in het al zo prachtige noorden van Chili en Argentinië