/To do in Drenthe

To do in Drenthe

Een dagje Drenthe of een gehele vakantie. Alles kan en er is van alles te beleven in Drenthe. Ik heb zelf wat leuke dingen ondernemen en hieronder een lijstje van de prachtige plekken die ik gezien heb.

Het Nationale Park in Drenthe

Het nationale Park is één van de prachtige plekken die ik bezocht heb in Drenthe. Dit park is bijna 1.000 hectare groot en bestaat uit een prachtig natuurlandschap met bijzondere flora en fauna. Ik zelf ben gaan wandelen door het park maar op de fiets is natuurlijk ook mogelijk. Vanaf half augustus tot half september kleurt het park paars en kan je bijna je ogen niet geloven, zo prachtig! Zelf kon ik eigenlijk bijna niet geloven dat ik in Nederland was. Het park heeft prachtige dieren zoals schapen en oeroude hunebedden. Ik ben zelf gaan kamperen in Drenthe wat de ervaring nog mooier maakte. In dit prachtige park zijn ook allerlei schaapskooien te vinden waar de herders dagelijks te vinden zijn. Loop eens langs en ze vertellen je alles over hun dagelijkse baan.

Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd, en wat is het hier prachtig zeg. Giethoorn is een authentiek dorpje waar prachtige boerderijen en grachten te zien zijn. Om Giethoorn op zijn mooist te zien, is het handig als u met een bootje over de grachten gaat. Ontdek Giethoorn vanaf het water en je zult een geweldige dag beleven. Op een mooie zonnige dag een boot huren en met wat vrienden het water op gaan is een geweldige ervaring.

Het Shakespeare theater

In het dorpje Diever naast camping Diever ligt een prachtig openlucht theater, het Shakespeare theater. In de zomer worden diverse toneelstukken gespeeld van Shakespeare zoals Rome & Julia.

Genoeg te doen in Drenthe dus! Kom en neem snel een kijkje.