/Taxi taxi taxi!!!

Taxi taxi taxi!!!

Waar je je ook bevindt op de wereld, je ziet altijd wel iemand die opzoek is naar een taxi. Toen ik terugkwam van mijn reis door Rusland was het echt een opluchting om met Rotterdam Schiphol taxi naar huis gebracht te worden, omdat ik in Rusland in heel wat ongure taxi’s had gezeten. In Rusland zijn ze niet zo van de regeltjes wat betreft autorijden, de taxichauffeurs daar hebben vaak een slokje op en roken in hun taxi zonder het raam open te doen. Ze spreken meestal geen Engels, dus vragen of ze willen stoppen met roken heeft vrij weinig zin.

Mooie plekken

Genoeg gezeur over taxi’s, ik ga je nu een aantal tips geven over plekken die je kan bezoeken in Rusland. Geloof mij, ze zijn echt de moeite waard! Even ter informatie; ik ben acht maanden weggeweest en heb geprobeerd zo veel mogelijk toffe plekken te zien. Hieronder mijn top drie van tofste plekken die ik bezocht heb.

  1. Moskou: hoe kan het ook anders de hoofdstad van het land. Zelf heb ik een hoop landen gezien en ook de hoofdsteden, maar ik moet zeggen; niet elk land heeft een leuke hoofdstad. Het Kremlin is sprookjesachtig en betoverend en is echt iets was je van je bucketlijst wil afstrepen.
  2. Jekaterinenburg: ook een grote stad, de vierde grote stad van Rusland. Deze stad neemt je mee terug naar het verleden en heeft prachtige gebouwen.
  3. Vladivostok: Deze plaats ligt dichtbij China en Korea. Ze hebben een kabelbaan waar je de hele stad en de haven kan bewonderen!