/Reistrends voor 2019: van slow travel tot weg met de e-bike

Reistrends voor 2019: van slow travel tot weg met de e-bike

Er wordt tegenwoordig wat afgereisd: maar liefst 13 miljoen Nederlanders (82 procent van de bevolking) pakten afgelopen jaar tenminste een keer hun koffers om op vakantie te gaan. In vergelijking met een jaar eerder is dat een stijging van ruim een kwart miljoen vakantiegangers, zo blijkt uit cijfers van NBTC-Nipo. Reizen is hot, zo blijkt. Je hoeft maar een korte rondvraag te doen onder vrienden en familie en zij zullen het beamen: op reis gaan, is anno nu haast normaal geworden. Net als andere industrieën is ook reizen sterk onderhevig aan trends. Kijk jij al reikhalzend uit naar je volgende vakantie en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij zetten de tofste reistrends voor 2019 vast voor je onder elkaar!

 

Het gaat niet om de bestemming maar om de reis: slow travel

In een wereld waarin je 24/7 omringd wordt door drukte, notificaties, berichtjes en sociale verplichtingen, is het niet zo vreemd dat je op vakantie juist het tegenovergestelde opzoekt. Slow travel draait om het genieten van de reis zelf in plaats van je enkel te fixeren op de eindbestemming, zo licht reisgids Lonely Planet toe. Pak de boot, de auto of zelfs de fiets om je van plek naar plek te begeven. Zo geniet je optimaal van wat je onderweg tegenkomt, in plaats van halsstarrig vast te houden aan een minutieus gepland schema waarin het slechts draait om highlights afvinken.

 

Vakantie met de e-bike

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om weg te gaan met de elektrische fiets. Dankzij de trapondersteuning die dit type fiets biedt, profiteer je als vakantieganger van alle voordelen van fietsen zonder te maken te krijgen met de nadelen. Je begeeft je wel heerlijk in de buitenlucht en werkt ondertussen aan je conditie, maar raakt daarbij niet zo uitgeput als op een normale fiets. Met name als je van plan bent om in een heuvelachtig landschap te reizen, is de e-bike ideaal. Zwoegend heuvel na heuvel op? Dat is allemaal verleden tijd als je op de e-bike stapt. Lekker, zo’n duwtje in de rug!

 

Opkomst van de deeleconomie

De deeleconomie is booming en het einde van deze opkomst is nog lang niet in zicht! Ook in 2019 zullen we naar verwachting weer veel gebruik maken van services die hierop inspelen. Hierbij kun je denken aan accommodaties als AirBnb of andere huizenruil-websites, apps en websites waar je in contact komt met locals die rondleidingen geven of bijvoorbeeld vervoersdiensten als BlaBlaCar waarbij je een auto (en dus kosten!) deelt met reizigers die dezelfde kant opgaan als jij. Zo bespaar je kosten en kom je vaak ook in contact met mensen die je anders nooit had leren kennen!