/Films over backpacken

Films over backpacken

Ga jij binnenkort op reis en ga je wellicht backpacken? Tof! Backpacken is een fantastische manier van reizen. Je komt in aanraking met de lokale bevolking, reist op plekken waar je normaal niet komt en maakt bijzondere momenten mee. Steeds meer jongeren gaan backpacken. Om alvast in de stemming te komen heeft de lijstjeswebsite Top10s de beste films over backpacken samengesteld.

Into the wild
De ultieme backpackfilm is Into the Wild. Deze film is waargebeurd en gaat over een student die besluit alles achter zich te laten om zich terug te trekken in de natuur. Na een lange avontuurlijke reis komt de jongen terecht in Alaska.

Seven years in Tibet
Tibet is een interessante bestemming voor backpackers. Ook veel Nederlanders gaan in Tibet backpacken vanwege de prachtige natuur en de bijzondere cultuur. De film Seven Years in Tibet gaat over twee bergbeklimmers die bij toeval terecht komen in de verboden stad van de Dalai Lama. Deze film is ook een van de backpackfilms die onderdeel uitmaken van het Netflix aanbod.

The Way
Ga je op reis naar Frankrijk of Spanje? The Way is een reisfilm over de bekende pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Deze film is zeer de moeite waard en scoort ook hoog in de IMDB database.

The Bucket List
Wat zou je doen als je niet meer lang te leven hebt? In The Bucket List besluiten twee uitbehandelde mannen om te gaan reizen en hun laatste maanden te gebruiken om al het moois in de wereld te ontdekken.

Meer backpackfilms
Gelukkig zijn er nog veel meer backpackfilms te vinden. Bezoek de website van Top10s om meer titels te ontdekken.