/De leukste personeelsuitjes op een rij

De leukste personeelsuitjes op een rij

Een personeelsuitje is leuk! Meestal ben je even weg van je werkplek en zie je jouw collega’s in een andere omgeving. Buiten dat een personeelsuitje leuk is, is het vaak ook zinvol. Het bevordert de band met je collega’s. Een betere band met je collega’s zorgt voor een fijnere sfeer op je werk. Maar wat zijn de leukste personeelsuitjes? Er zijn zoveel mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel worden de leukste teamuitjes voor jou op een rijtje gezet!

 

Helemaal hip: een escaperoom

De escaperoom is helemaal hip op het moment. Bij een escaperoom word je met een groep in een kamer gedropt en moet je er ook als groep weer uit zien te komen. Je krijgt hier een bepaalde tijd voor, bijvoorbeeld 60 minuten. Een voordeel van de escaperoom is dat het een binnenactiviteit is en het dus voor elk seizoen geschikt is.

De deur opent natuurlijk niet vanzelf. Hiervoor moet je allerlei raadsels oplossen. Je weet nooit waar je naar op zoek bent. Het kan zijn dat je een code moet kraken, het kan zijn dat je een sleutel moet vinden, het kan zijn dat je materialen moet verzamelen. Teamwork is in een escaperoom van groot belang. Daarom is het uitermate geschikt als teamuitje! Je hebt elkaar nodig om de kamer uit te komen. Na de ontsnapping kun je met zijn allen wat gaan drinken en/of eten om de dag gezellig af te sluiten.

 

Een kookworkshop
Een ander leuk teamuitje is een kookworkshop. Ook de kookworkshop wordt binnen georganiseerd en is dus voor ieder seizoen geschikt. Er zijn veel verschillende kookworkshops. Houd je van de Franse keuken? Kies dan voor een kookworkshop Frans. Liever verse Italiaanse pasta? Kies dan voor een kookworkshop Italiaans. Je kunt ook een echte sushi-kok voor één dag worden. Of je gaat voor tapas! Kortom; genoeg mogelijkheden. Samen culinair bezig zijn is hartstikke gezellig. Ook in de keuken is teamwork belangrijk. Een gerecht is pas lekker als alle onderdelen goed bereid zijn! En het beste van een kookworkshop is natuurlijk dat je achteraf je eigen culinaire meesterwerkjes mag op smikkelen.

 

Obstakelbaan

Als jij en je collega’s op zoek zijn naar sportiviteit en avontuur is de obstakelbaan echt iets voor jullie! En niet zomaar iets, maar een reusachtige, uitdagende obstakelbaan. De officiële naam hiervan is Wipeout. Dit ken je misschien wel van televisie. Er zijn gelukkig meer locaties waar je iets vergelijkbaars kunt vinden. Zo’n obstakelbaan zorgt ervoor dat je met je collega’s kunt lachen maar ook dat je elkaar kunt aanmoedigen. Het is de bedoeling dat je met elkaar de bewegende obstakels kunt bedwingen. Ook deze activiteit kun je weer afsluiten met een hapje en een drankje.

 

Dansworkshop

Wil je wel een sportieve activiteit maar durf je de uitdaging van de obstakelbaan nog niet helemaal aan te gaan? Ga dan voor een dansworkshop! En ja, ook heren kunnen hieraan deelnemen. Dansen doe je met elkaar. Muziek zorgt voor sfeer en plezier. Er zijn heel veel verschillende soorten dansen. Je kunt gaan stijldansen, salsa dansen, hip hop dansen, buikdansen, volksdansen en ga zo maar door. Kies de dansstijl die het beste bij jouw bedrijf en je team past en ga er helemaal voor. Ook bij deze activiteit kun je met elkaar lachen en elkaar aanmoedigen. Ook leuk: film het en kijk het achteraf terug met je collega’s. Gegarandeerd plezier!

 

Een laatste tip

Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen wat betreft teamuitjes. Leg de ideeën eens voor bij je collega’s, klasgenoten of vriendengroep. Bovengenoemde opties zijn hartstikke leuk en de activiteiten zijn in iedere omgeving wel te vinden. Natuurlijk zijn er nog véél meer opties. Alles kan, als het personeelsuitje maar leuk én zinvol is. Denk van te voren wel na over het vervoer. Met grotere groepen kan dit vaak een uitdaging zijn. Een goed idee is in dat geval om dit te regelen bij een touringcarbedrijf.

 

Have fun!