/Bereid uzelf voor bij een tweedehands auto kopen

Bereid uzelf voor bij een tweedehands auto kopen

Als u zich verdiept in een tweedehands auto kopen, krijgt u al snel te maken met behoorlijk wat keuzes die gemaakt moeten worden. Het aanbod in merk en model auto’s is enorm. Welk merk of model spreekt u aan en welk type auto is geschikt voor uw gezinssituatie? U ziet door de bomen het bos niet meer. Door uzelf antwoord te geven op de volgende vragen, kunt u gerichter zoeken en een tweedehands auto kopen die het beste bij u past!

Waar moet u op letten bij een tweedehands auto kopen?

Als eerste is het belangrijk te weten, welk bedrag u in gedachte heeft voor de aanschaf van een tweedehands auto. Hoe ruimer en luxer de auto, hoe meer u kwijt bent. Grote kans dus dat er al heel wat modellen afvallen. Vergeet u niet wat geld achter de hand te houden voor onderhoudswerkzaamheden. Grote modellen auto’s zijn vaak wat voordeliger in aanschaf omdat die meer vaste kosten met zich meebrengen. Vergelijk voor uzelf de aanschafprijs, brandstofkosten, onderhoud, verzekering en wegenbelasting om een goede keuze te maken.

Hoeveel kilometers wilt u maken op jaarbasis?

Ga bij uzelf na, hoeveel kilometers u per jaar gebruik wilt maken van de auto. Aan de hand daarvan, kunt u de juiste brandstof kiezen die bij u gebruik past. Als u ongeveer tussen de 15.000 en 20.000 kilometer per jaar rijdt, kan een diesel auto interessant voor u zijn.

Hoe is uw gezinssamenstelling?

Iemand zonder kinderen kan gemakkelijk uit de voeten met een wat kleinere auto. Maar heeft uw auto meer zitruimte nodig, dan kan een grotere comfortabele auto een betere keus zijn. Het is dus belangrijk te weten wie er van de auto gebruik wenst te maken. Ook de afstand speelt hierbij een rol. Als u korte afstanden rijdt, zult u minder waarde hechten aan het comfort van de auto dan als u wat langer in de auto zit. En wilt u regelmatig met uw auto en caravan op vakantie? Dan kunt u het beste een tweedehands auto kopen met veel trekcapaciteit om op de juiste plaats van bestemming aan te komen.