/3 Must Have Gadgets voor Iedere Backpacker

3 Must Have Gadgets voor Iedere Backpacker

Ga je binnenkort voor het eerst backpacken? Misschien ben je al een aantal keer weggeweest en kom je er altijd nét tijdens je reis achter dat je iets vergeten bent. In dit artikel richt ik me op 3 must have gadgets voor iedere backpacker.

 

Deze handige tools en items zullen jouw reis een stuk comfortabeler maken!

 

1.      Powerbank

 

In mijn ogen misschien wel dé uitvinding van de eeuw, de powerbank. De tijden van een lege mobiele telefoon, en in sommige gevallen zelf laptop, zijn hiermee volledig verleden tijd.

 

Een powerbank is een draagbare batterij die je kunt gebruiken om vrijwel al je mobiele apparaten mee te chargen. Uiteraard heb je flink wat gradaties in vermogen en accuduur. Ik raad je aan om in ieder geval een powerbank te kopen die minimaal in staat is om je telefoon drie keer op te laden.

 

Wanneer je in je volgende hostel komt leg je gewoon een nachtje de powerbank aan het stopcontact en je bent weer klaar om te gaan.

 

2.      Universele stekker

 

Dit is met name een goede tip voor nieuwe backpackers. Geloof het of niet, maar niet over op de wereld gebruiken ze dezelfde stopcontacten!

 

Om te voorkomen dat je jouw apparatuur niet kunt opladen kun je eenvoudig een universele stekker aanschaffen bij diverse elektronicawinkels. Je plugt gewoon je normale stekker hierin en schakelt vervolgens over op de benodigde uitgang.

 

Zo sta je nooit meer zonder stroom in een hostel waar niemand je taal spreekt.

 

3.      Zakmes

 

Lekker oldschool maar mega handig: het ouderwetse zakmes. Een goed zakmes beschikt over talloze functies die jouw reisleven een stuk simpeler maken. Denk aan een schaar, een flesopener, en uiteraard een handig mesje dat je in veel situaties kunt gebruiken.

 

Deze drie items kosten je niet veel, en met deze kleine investering wordt jouw reis een stuk aangenamer.