/3 Dingen Om Niet te Vergeten voor je Reis

3 Dingen Om Niet te Vergeten voor je Reis

Je reis komt dichter en dichterbij. Je hebt een planning gemaakt van alle bezienswaardigheden die je wilt gaan checken en kunt niet wachten totdat je in het vliegtuig stapt. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden wanneer je naar een ver land op vakantie gaat.

 

In deze post bespreek ik 3 belangrijke punten die je niet moet vergeten!

 

1.      Vaccinaties

 

Klinkt vanzelfsprekend, maar er zijn nog altijd veel reizigers die zich te laat realiseren dat ze een vaccinatie nodig hebben voor een bepaald land of gebied.

 

Het is namelijk zo dat je voor veel vaccinaties je al maanden van tevoren moeten laten prikken. Dit omdat het enige tijd kan duren voordat het vaccin actief is, of omdat je een herhaalvaccinatie moet laten afnemen.

 

Informeer je dus altijd tijdig en zorg dat je voorzien bent van de juiste inentingen. Lees meer over reisvaccinaties en zie in welke landen je welke vaccinatie nodig hebt.

 

2.      Een visum

 

Nog een belangrijk punt: regel je visa. In veel landen geldt dat je er alleen binnenkomt met een geldig reisvisum. Zorg er dus voor dat je goed checkt voor welke landen een visum vereist is, en wat de eisen zijn om een visum te verkrijgen.

Ook hier moet je goed letten op hoe lang het gemiddeld duurt voordat je aanvraag is voltooid en of er eventueel speciale vereisten zijn voor goedkeuring.

Hier kun je een volledige lijst zien van alle landen ter wereld en of een visum vereist is.

 

3.      Een vlucht uit het land

 

Een derde en laatste punt om rekening mee te houden bij het boeken van een vlucht is om te dubbelchecken of je een land in kunt komen zonder dat je een vlucht uit het land hebt geboekt.

 

Voor veel populaire landen, zoals onder meer Thailand en Brazilië is dit namelijk het geval. Hiermee wil de regering voorkomen dat mensen voor lange periode in het land blijven.

 

Nu heb ik gelukkig een goed tip voor je. Op deze site kun je namelijk “nepvluchten” boeken. Hiermee bespaar je jezelf een hele hoop ellende.

Het bureau achter deze site boekt een vlucht voor jou en annuleert deze ook weer zodra jij het land binnen bent. Veel reizigers en backpackers maken gebruik van deze handige dienst.

 

Ga je dus op reis buiten de Europese Unie, vergeet dan nooit om deze checklist even door te nemen.