/Wat moet je allemaal meenemen op vakantie?

Wat moet je allemaal meenemen op vakantie?

De zomer is aangebroken. Dit betekent ook dat een hoop mensen een paar daagjes/weken op vakantie gaan. De vakantie zelf is erg ontspannend maar het inpakken kan soms nogal stressvol zijn. Vooral als je wat vergeten bent kan dit erg frustrerend zijn. Een paklijst met alle belangrijke spullen is daarom ideaal, toch? Ik zal de belangrijkste spullen daarom hieronder even opnoemen.

Belangrijke documenten en medicijnen

Ten eerste is het altijd belangrijk om alle belangrijke documenten mee te nemen. Hierbij kan je denken aan paspoort, visum, zorgpas, rijbewijs, hotelbewijzen en vliegtickets. Sommige mensen moeten ook speciale medicijnen meenemen op vakantie. Zorg ook dat je hiervoor een bewijs hebt, zodat je niet in moeilijkheden terecht komt. Het is ook altijd handig om paracetamol en diarree remmers mee te nemen. Verder neem je natuurlijk jouw persoonlijke medicijnen mee. Voor de vrouwen is dit vaak de anticonceptie pil.

Kleding en accesoires

De bikini en slippers stop je natuurlijk als aller eerst in je tas. Naast jurkjes, shirts en korte broekjes is het ook handig om kleine tasjes en een kleine dames portemonnee voor in het tasje mee te nemen. Dit is ideaal voor naar het strand. Voor de mannen is dit vaak een pasjeshouder leer. Vergeet ook je pyjama  en genoeg ondergoed niet in je koffer te stoppen. 

Daarnaast is een goed boek of je e-reader ook altijd wel een goed idee. Ben je met kinderen op vakantie? Dan kan je ook allerlei leuke spelletjes meenemen. Zo zorg je ervoor dat jij en je kinderen jullie nooit zullen vervelen.