/Op reis naar het mooie Griekenland

Op reis naar het mooie Griekenland

De zomer breekt aan het is tijd om er weer even lekker tussenuit te gaan. Je hebt natuurlijk genoeg keuze, maar als je ervoor hebt gekozen om naar Griekenland te gaan, ga je een mooie zomer tegemoet. Griekenland is namelijk een van de mooiste eilanden ter wereld. Het biedt je ontzettend veel cultuur, natuur en stranden. In dit artikel leggen we je alles uit over het mooie Griekenland en geven we je tips over wat je sowieso niet moet missen!

Griekse cultuur

Allereerst heeft Griekenland natuurlijk een bijzondere cultuur. De geschiedenis staat natuurlijk bekend om de Grieken en Romeinen en daarvan zal je in Griekenland nog veel tegen gaan komen. Het Oude Griekenland zal je verassen met haar bijzondere geschiedenis. Een mooie plek waar je de historie van Griekenland kunt ontdekken is de Rhodos stad.

Grieks eten

Naast de cultuur mag je ook het Griekse eten niet missen. Op het eiland maken ze heerlijke Griekse recepten, waar je versteld van zult staan. In de Griekse keuken vind je veelal olijfolie, kruiden, vis, vlees, kaas, maar natuurlijk ook de Griekse yoghurt.

 

Griekse natuur

Tot slot moet je in Griekenland ook echt even de natuur induiken. Griekenland heeft prachtige rotsen, maar ook bossen en stranden. Je kunt dus heerlijk een dagje op het strand vertoeven, maar ook een sportieve hike maken.

Kijk op Griekipedia om nog veel meer te weten te komen over het prachtige Griekenland!