/Top 3 bestemmingen voor een motor trip in Europa

Top 3 bestemmingen voor een motor trip in Europa

Heb jij een motor of ben je van plan om een motor te nemen? Dan zijn dit de top 3 adembenemende motorroutes die je bezocht moet hebben in Europa. Tenminste, als je een liefhebber bent van prachtige uitzichten. Voor een lange reis moet je echter wel een betrouwbare motor hebben, zoals een Yamaha motor. Doe van te voren je research en bekijk welke motor het beste bij jou zou passen voor een lange reis. Misschien blijkt je huidige motor niet geschikt voor zo’n reis en denk je “help, ik wil van mijn motor af!” Het is nooit te laat om te kijken voor een nieuwe motor.

De Amalfi kustroute

Napels – Salerno, Italië

De Amalfi kust van Italië is één van de mooiste kustroutes ter wereld. Langs de azuurblauwe zee met baaitjes en pictoresque dorpjes rij je met je motor langs steile afgronden. De Amalfikust staat met een reden op de werelderfgoedlijst van Unesco. Napels is het perfecte vertrekpunt. Er is daar namelijk een luchthaven mocht je de voorkeur hebben voor het huren van een motor na je landing.

De Transfăgărășan snelweg

Sibiu – Curtea de Argeș, Roemenië

Dit is een prachtige motorroute die loopt van Sibiu tot aan Curtea de Argeș. Sibiu is een middeleeuwse stad in hartje Roemenië. Deze route is ongeveer 135 km lang waarvan 35 km over de hoogste bergen van Roemenië gaat. Je kunt veel scherpe speldbochten verwachten door de vlakte van Transsylvanië. Vervolgens rij je een rotsachtig gebied binnen voordat je een met sneeuw bedekt landschap bereikt. Nog een stuk verder en je gaat door een dunnel die je naar de top brengt van de Arges Vallei. Hier kun je de oude kloosters en kastelen bewonderen. En ter afsluiting spot je de Transfăgărășan, dit is slangachtige kronkelweg. In de winter is deze route afgesloten, je kunt dus het beste in de zomer deze tocht wagen.

Bergen naar Geiranger

Noorwegen

Het beste van deze route door Noorwegen is het uitzicht. De omgevind is mysterieus en ongelooflijk mooi. Neem hier gerust een paar dagen voor en rij niet hard. Dat zou namelijk zonde zijn van het landschap. Deze route is gevuld met de schepen die varen tussen de fjorden. Je bent omgeven door gletsjervalleien, steile kliffen en het inktzwarte water. Vergeet niet om de Trollstigen op je route te zetten.