/Op vakantie met de camper naar Oekraïne?

Op vakantie met de camper naar Oekraïne?

Nu het mooie weer er weer aan zit te komen, kan langzaamaan ook de camper weer uit de stalling worden gehaald. Heeft u plannen dit voorjaar of zomer met de camper op vakantie te gaan? Houdt er dan rekening mee dat een camper goed onderhoud nodig heeft. Campers staan over het algemeen lang stil. Wanneer u weer gaat rijden wilt u geen onvoorziene problemen, zoals met pech, langs de weg komen te staan. Laat uw camper daarom goed onderhouden, dat is essentieel voor een veilige reis. Zeker als je afreist voor een verre vakantie naar oekraïne, kroatië of Griekenland. 

Camperonderhoud

Bij verschillende camper-speciaalzaken kunt u terecht voor uw camper onderhoud voor de vakantie van dit jaar. Ze controleren uw camper zorgvuldig, zodat u weer met een gerust hart op weg kunt. Gaat u binnenkort op vakantie en wilt u veilig de weg op? Maak dan direct een afspraak óf kom langs in een van de lokale vestigingen. Vooral voor mensen die nog niet zo ervaren zijn in campingvakanties met een camper, of voor iedereen die een tweedehands camper heeft aangeschaft is dit erg belangrijk. Zo kom je niet voor verrassingen te staan deze zomervakantie in de oekraïne

Onderhoud in combinatie met APK

Veel campers komen jaarlijks in aanmerking voor een algemene periodieke keuring (APK). Wij adviseren om uw APK te combineren met een onderhoudsbeurt. Dit scheelt u een bezoek én kosten. Uw camper wordt in dat geval niet alleen gecontroleerd op de punten die voor de APK van belang zijn. Ook overige vitale aandachtspunten, zoals luchtfilter en koelvloeistof, worden gecontroleerd. Veel winkels bieden een onderhoudsbeurt in combinatie met APK aan vanaf slechts €99,-. Hiervoor wordt uw camper APK gekeurd én wordt een onderhoudsbeurt uitgevoerd. Ze controleren uw camper dus uitvoerig. Op basis van deze uitgebreide controle kan het voorkomen dat wij u adviseren om onderdelen te laten repareren of vervangen om maximale veiligheid, kwaliteit en comfort te waarborgen. Uiteraard overleggen we dit eerst met u.

Belangrijk aspecten voor deze vakantie

Er zijn een aantal dingen die goed gecontroleerd moeten worden. Denk ten eerste aan de banden van uw wagen. Als u op de route du soleil rijdt, wilt u geen lekke band krijgen. Ook de remlichten en aandrijfas moeten goed worden bekeken. Dit geldt ook voor de elektronica (binnen en buiten de caravan) en het watersysteem (voor WC, douche en koken). Uw wilt natuurlijk niet over de campaign moeten lopen naar het sanitair gebouwtje. U heeft tenslotte niet voor een tent maar een eigen vakantiewoning op wielen gekozen!