/Een weekendje weg in Europa

Een weekendje weg in Europa

Ben je van plan binnenkort een weekendje weg te gaan met vriendinnen, je partner, je moeder of je zus? Binnen Europa zijn er tal van leuke steden waar je een weekendje heen kunt. Wat zijn de leukste plekken om een weekend naartoe te gaan? Wij geven je tips.

Stedentrips

Een stedentrip is ideaal voor een weekend weg. In een stad heb je altijd genoeg cultureel vermaak. JE kunt bezienswaardigheden afstruinen of naar een museum gaan. Bovendien zijn er genoeg restaurants en terrasjes om lekker te borrelen en te dineren. Daarnaast zijn er in steden genoeg mogelijkheden om er ’s avonds ook een feestje van te maken.

Een weekendje Barcelona

Barcelona is een ideale plek om een weekendje naartoe te gaan. De mooie stad is maar 3 uur vliegen en het is er altijd lekker weer. Er is genoeg te zien in Barcelona. Zo kun je lekker over het strand lopen maar ook naar het Picasso museum gaan. Ook kun je de Sagrada Familia of het Gaudi Park bekijken. Bovendien heeft Barcelona een bruisend nachtleven. Leuk om met een groep vrienden of vriendinnen heen te gaan dus. Tot slot is het eten in Spanje heerlijk!

Een weekendje Rome

Ook Rome is minder dan 3 uur vliegen vanuit Nederland. Het is een culturele stad met veel bezienswaardigheden. Zo kun je naar het Colosseum of het oude forum. Ook zijn er een groot aantal musea in de stad. Daarnaast kun je super lekkere pizza en pasta eten. Wie wil dat nou niet.

Activiteiten

Het is altijd leuk om 1 of meer activiteiten te plannen tijdens een weekendje weg. Zo kun je denken aan een fietstour door de stad. Zo verken je de stad toch weer op een andere manier, en zie je veel van de omgeving. Ook kun je denken aan een boottocht of aan iets sportiefs zoals mountainbiken of zeilen.

Tip: Begin vroeg met plannen

Het is handig om vroeg te beginnen met alles te regelen voor je weekend. Dus boek eventuele Hotelarrangementen of Groepsarrangementen het liefst een paar weken voordat je weg gaat.