/Privé jet huren: niet langer enkel voor jetset

Privé jet huren: niet langer enkel voor jetset

Vliegen blijft een unieke ervaring: boven de wolken zweven aan trans- en supersonische snelheden is nu eenmaal één van de meest indrukwekkende technologische hoogstandjes. Hoe komt het dan toch dat de organisatie steeds zo stresserend en irriterend kan zijn? Files met overvolle en dure parkings, vertraagde vluchten en stakingen: het overkomt ons allemaal. Neem daarbij de wachtrijen, de gigantische prijzen van het ondermaats eten en de constante drukte, en vaak is de helft van je citytrip reeds voorbij vooraleer je bekomen bent van de onaangename ervaring. Het blijft onwaarschijnlijk dat vliegen, een haast mystieke ervaring, zo irritant kan zijn.

Stel je voor: ‘s ochtends een vlucht boeken, filevrij naar een luchthaven rijden van jouw keuze en met de wagen tot aan een eenvoudige parking rijden of zelfs tot aan het toestel zelf. Vervolgens in alle rust een koffietje drinken en al helemaal nergens in de wachtrij staan om in te checken. Het klinkt als muziek in de oren, maar in het verleden enkel weggelegd voor de jetset. Gelukkig veranderen de tijden, en ook vliegen met privé jets is betaalbaarder geworden dan ooit: niet enkel voor professionele voetballers, succesvolle zakenmensen of filmsterren.
Privé jet naar het buitenland: ontbijt in Parijs, lunch in Rome
De organisatie van een privé vlucht met transport van en naar de luchthaven kan eenvoudig worden geregeld en hoeft niet langer stresserend te zijn zoals dit vaak het geval is bij commerciële vluchten. Meer en meer worden privé vluchten gecharterd in functie van een dagje shoppen in London of voor een gezellig dinner in je favoriete restaurant, waar ook in Europa. Combinatietrips ( ontbijten in Parijs en erna shoppen in London) zijn op deze manier ook mogelijk wegens de grote flexibiliteit van het aanbod: er zijn heel wat privé jets beschikbaar van allerhande groottes. Vaak worden deze na aankoop ingezet door onderhoudsbedrijven voor privé- en/of ziekenvervoer om op deze manier voor de eigenaar wat opbrengst te realiseren. Soms is er ook sprake van zogeheten empty legs, waarbij een toestel met crew dient te worden gelokaliseerd naar een andere luchthaven. Een leeg toestel brengt al helemaal niets op en het zijn dan ook deze tickets die zeer goedkoop de deur uitgaan. Ook het delen van het volledige vliegtuig is mogelijk: vaak wordt dit voor verjaardagen of vrijgezellenfeestjes gedaan, en de prijs per persoon is hier zelfs goedkoper dan vliegen in business class op een reguliere vlucht.
Privé jet huren: hoe begin je eraan?
Het huren van een privé jet is zelfs vrij eenvoudig en slechts een telefoontje weg. Er worden duidelijke afspraken gesteld en in functie van de vraag wordt er gezien wat voor toestel er waar en wanneer beschikbaar is.

Privé jet huren voor iedereen!
Heb je met andere woorden een strak schema, of wil je eenvoudigweg op een unieke én luxueuze manier vliegen, dan kan dit tegenwoordig op een betaalbare manier. De beenruimte en lekkere hapjes neem je er dan uiteraard met veel plezier bij. Nog een glaasje champagne graag!

Bron: First Class aviation