/Vakantie steeds duurder in populaire periode

Vakantie steeds duurder in populaire periode

Vakantie vieren is iets wat iedereen graag doet, maar wel tegen een fijn prijsje. Iedereen weet dat vakanties in de bouwvakperiode, een periode waarin vele toeristen graag op vakantie gaan, het drukst is. Heb jij geen andere keuze dan in die periode te gaan? Reken dan maar op een prijzig verblijf. VakantieCenter.nl zocht uit dat er bepaalde periodes zijn waarin vakantie vieren het voordeligst is. Je vakantie hoeft dus niet altijd heel duur te zijn. Wie wil er nou niet lekker op vakantie gaan, maar het liefst zo min mogelijk betalen?

In juli en augustus is het op de meeste plekken in Europa lekker weer, en voor velen is dat hét moment om op vakantie te gaan. Groot nadeel is de prijs. In deze periode is een vakantie bijna dubbel zo duur als in andere periodes. Zo zijn de eerste twee weken van september en de twee laatste weken van mei periodes zijn waar je bijna de helft kan besparen op je vakantiekosten!

Bij de grote vakantieaanbieders blijkt dat in de maanden juli en augustus het aanbod weliswaar het grootst is, maar de prijs ook op zijn top zit. Enkele voorbeelden lieten zien dat dezelfde bestemming, zelfs exact dezelfde hotels, een paar honderd euro voordeliger kunnen zijn wanneer je deze in mei of september bezoekt. Voordeel van vele zonnige plekken is dat ook in mei en september het vaak nog heerlijk vertoeven is op deze locaties. Bovendien is het in deze periode net wat rustiger dan in het hoogseizoen, waardoor jij ook nog iets rustiger vakantie kan vieren. Veel toeristen zien dit als iets positiefs, blijkt uit onderzoek.

Ben jij flexibel als het gaat om vakantie vieren, en ben je er niet op tegen om in mei of in september je zomervakantie te vieren? Kijk dan zeker even naar de prijzen. Wie weet scheelt het je zomaar enkele honderden euro’s.