/3 tips voordat je kind naar kamp gaat

3 tips voordat je kind naar kamp gaat

Veel volwassenen herinneren zich een sleepaway zomerkamp als een van de meest monumentale momenten van hun leven. Weg zijn van de familie voor een langere periode van tijd kan wonderen doen voor de groei van een kind en ontwikkeling.

Een ponykamp biedt veel levensvaardigheden, van sociale vaardigheden tot probleemoplossende, onafhankelijkheid, vertrouwenwekkende en lichaamsbeweging.

Maar hoe stoom je je kind klaar voor ponykamp zonder dat zij zich verlaten voelen (bron: de burght). 

Hier zijn wat tips!:

1. PROBEER WAT SLEEPOVERS

Als een overnachtings ponykamp de eerste keer is voor uw kind, dan is slapen op een andere locatie waarschijnlijk een beetje eng. De kans is groot dat je hetzelfde ervaren hebt vroeger.

Om deze angst te kunnen doorstaan, moeten ze vooraf de ervaring hebben om zonder hun ouders te overnachten, een soort testrun. Vraag een ouder van een van de vrienden van uw kind of ze een slaappartijtje kunnen houden bij hun thuis, zodat ze kunnen ervaren hoe het is om weg te zijn van hun ouders voor een paar dagen.

Deze ervaring leert je kind (en jezelf) dat ze plezier kunnen hebben en kunnen overleven zonder dat je er altijd bent, wat een groot gevoel van onafhankelijkheid vanaf jonge leeftijd zal oproepen.

2. LEER ZE ZELFZORG VROEG

Overnachtings ponykamp gaat vereisen dat uw kind wat eigen verantwoordelijkheid heeft. Dit omvat activiteiten zoals het paard verzorgen zichzelf verzorgen. Aangezien u niet in de buurt bent om hen dingen te herinneren, is het een goed idee om hun vermogen om deze activiteiten te doen zonder uw verzoek praktijk. Tuurlijk zal er een kamp adviseur zijn om hen te helpen, maar het is nog steeds aan de kinderen om voor zichzelf te zorgen.

3. AAN DE SLAG

Het is te verwachten dat je kind angst  zal ervaren. Dus in plaats van hen te vertellen dat alles in orde zal zijn en erop staan dat ze hun gevoelens wegduwen, is dit een tijd om de kwetsbaarheid te omarmen en aan te moedigen dat ze praten over waarom en wat ze voelen.

Elk authentiek gesprek met je kind over gevoelens zal niet alleen de band tussen jullie twee versterken, maar het zal je kind ook leren dat het belangrijk is om zichzelf open te stellen over hun gevoelens. Daarnaast geeft dit gesprek je kind ook enige kennis over wat je verwacht en hoe je ermee om moet gaan.

 

Voor meer informatie kunt u naar www.deburght.nl gaan.