/Zeilvakantie met Stedentrip – Van Belfast naar Dublin in Ierland

Zeilvakantie met Stedentrip – Van Belfast naar Dublin in Ierland

Ik was te vroeg in Dublin om aan boord te gaan van de Cherokee maar gelukkig kon ik mijn bagage bij het havenkantoor achterlaten, zodat ik op mijn gemak het centrum kon verkennen. Het was heerlijk om een paar uur  rond te wandelen in deze bruisende stad vol gezelligheid. Dublin heeft verschillende attracties, zoals kathedralen, Dublin castle, musea, maar ook modieuze winkels, parken en heel veel gezellige pubs. De wijk de ‘Temple Bar’ is bekend als een kunstzinnige en culturele uitgaansgelegenheid met smalle straatjes. Hier waren veel mensen op straat en studenten die muziek speelden. Rond 6 uur ’s avonds was ik weer in de haven, haalde mijn bagage op en vond de Cherokee in de jachthaven op de rivier de Liffey.

Ik werd hartelijk verwelkomd door schipper Jouke Lemmers en de rest van de groep en onder het genot van een drankje konden we elkaar alvast wat leren kennen. Terwijl de laatste boodschappen aan boord werden gehaald verliep de kennismaking met de groep soepel. Het was niet de eerste keer dat ik een vergelijkbare zeilvakantie ondernam, dus een week op een boot met mensen die ik (nog) niet ken, vind ik geen probleem. Eigenlijk pakt het altijd goed uit, mede omdat iedereen de reis heeft geboekt en dus op zoek is naar een zeil avontuur en omdat de gemeenschappelijke interesse in de groep zeilen is.

Tijdens een zeilvakantie is het noodzakelijk dat er routines zijn aan boord. Jouke legde per dag uit welke route er gevaren zou worden, wat we konden verwachten en wat er die dag op het programma stond. Iedereen kon zelf beslissen of ze actief mee wilden zeilen of passief van de natuur wilden genieten. Dit is ook een van de redenen waarom het niet noodzakelijk is om zeilervaring te hebben. Het kan natuurlijk ook leuk zijn om juist in deze week meer te weten te komen en te leren over zeilen. Natuurlijk zijn er wel momenten waarop verwacht wordt dat iedereen even de handen uit de mouwen steekt en een handje helpt. Jouke legt op deze momenten op een kalme en heldere manier uit wat er van je verwacht wordt, zodat iedereen precies weet wat er gedaan moet worden. Naast de schipper was er ook een bootsman aan boord die voor het eten zorgde en de schipper, wanneer nodig assisteerde.

Normaal gesproken kwamen we aan het einde van de middag aan in de haven van bestemming zodat er nog tijd was om de omgeving te verkennen. In Strangford Lough hebben we twee nachten in de haven gelegen zodat we een hele dag hadden om het haventje te verkennen en de ‘Mount Stewart garden’ te bezoeken, deze grote botanische tuin staat in de top vijf van de wereld en is zeker een aanrader. Ieder ging die dag zijn eigen weg en ’s avonds bij het diner deelde iedereen ervaringen en verhalen. Het is leuk om met een groep gelijkgestemden te reizen maar het was ook heerlijk om wat tijd voor jezelf te hebben.

De laatste dag zijn zeilden we ’s ochtends naar Belfast, waar we ’s middags met zijn allen de ‘Black Cab’ citytour gedaan hebben langs de ‘Murals’ in een typische oude Britse taxi. Dit zijn muurschilderingen uit de tijd van de ‘Troubles’ tussen de katholieken en protestanten. De chauffeur/gids kon bij elke schildering een anekdote vertellen en het blijkt dat de troubles nog niet helemaal voorbij zijn, indrukwekkend en ook zeker een aanrader.

’s Avonds zijn we met de hele groep als afsluiting uit eten gegaan bij één van de beste pizzeria’s van de wereld, namelijk de Pizza Express en daarna zijn we nog wat gaan drinken in het ‘Cathedral Quarter’, het uitgaansgebied van Belfast.

Als optie kon iedereen deze zeilvakantie verlengen met een dagje B&B aan boord (voor de halve prijs). Omdat ik niet alleen van mooie natuur houd, maar zeker ook van steden heb ik dit gedaan. De Cherokee bleef de hele dag in de haven en ik kon zelf mijn eigen plan trekken. Na weer een heerlijk ontbijt aan boord liep ik eerst naar het Titanic museum, vlakbij de haven. De Titanic (het beroemde schip dat tegen een ijsberg voer) is hier gebouwd en er is een gloednieuw Titanic ‘Experience’ museum gebouwd, leuk, maar best druk. Daarna ben ik de stad in gelopen voor de lunch om daarna nog wat rond te kijken en te shoppen.

De zeilvakanties aan boord van de Cherokee zijn geen luier vakanties aan dek, maar als je van zeilen, avontuur en afwisseling houdt is het een echte aanrader.

Bekijk hier de mogelijkheden voor een zeilvakantie: https://www.offshore-yacht-charter.com/zeilvakantie/

Of lees hier meer over een rondreis in Ierland: https://www.offshore-yacht-charter.com/vakantie-rondreis-ierland/

 

Geschreven door Carine