/Luchtballonvaart over Arnhem: ervaar natuurschoon van de Veluwe

Luchtballonvaart over Arnhem: ervaar natuurschoon van de Veluwe

Een kunstzinnige stad vol met architectuur en natuur, dat is Arnhem! En wil jij Nationaal Park Veluwezoom, Stadsblokkenwerf, Nationale Park De Hoge Veluwe en de Posbank vanuit de lucht bekijken? Tijdens een ballonvaart over Arnhem zullen we naast de stad ook de natuur eromheen verkennen. Laat je verrassen door de natuurlijke omgeving van Arnhem en de Veluwe!

Arnhem is een veelzijdige stad met een prachtige architectuur. Maar tijdens een luchtballonvlucht, kun je nog veel meer beleven. Zo heeft deze stad het bijzondere Modekwartier. Dit zijn een aantal straten vol met winkels, ateliers, restaurants, boetiekjes en koffietentjes. Vanuit hier kunnen we ook het prachtige Park Sonsbeek verkennen. Dit park ligt aan de rand van de stad, maar loopt over in een bos. Dat maakt dit park zo bijzonder, omdat het zo groot en groen is. En wie weet kunnen we de herten vanuit de mand spotten die in de dierenweide staan.

Hoogtepunten

Varen we tijdens de ballonvlucht over Arnhem dan vinden we ook het Openlucht Museum. Waar de complete geschiedenis van Nederland wordt verteld aan de hand van Nederlandse architectuur, sporten en andere activiteiten. De eerste bewoners van Nederland, de typische Amsterdamse woningen, de vissersdorpen en nog veel meer. Het museum heeft ook haar eigen bierbrouwerij! Een ander leuke spot voor kinderen (en: volwassenen) zijn Burgers’ Zoo en het bijbehorende safaripark. We zitten hoog genoeg om de dieren veilig te bekijken en zelfs te horen!

Als we de stad achter ons laten, zien we dat de omgeving van Arnhem bestaat uit een paar bijzonder mooie natuurgebieden. Misschien zwaaien we wel naar één van de vele fietsers en wandelaars bij Stadsblokken Meinerswijk, wat buiten de stad ligt. Maar ook de Veluwe is een bijzonder gebied om overheen te varen. We kunnen de Veluwe rondom Arnhem onderverdelen in de volgende gebieden, namelijk: de Hoge Veluwe, de Posbank en Park Veluwezoom.

Het natuurschoon van de Veluwe

Als we varen richting het oosten van Arnhem kruisen we daar het Nationale Park Veluwezoom en de Posbank. Dit natuurgebied bestaat uit ruim 5100 hectare bos, heide en zandverstuivingen. Staat de wind naar het noordwesten? Dan varen we de richting Park de Hoge Veluwe. Dit noemen ze ook wel de groene schatkamer van Nederland. Waarom? Omdat het bol staat met historische verhalen, kunst en cultuur. Zoals het prachtige Jachthuis Sint-Hubertus en het Kröller-Müller Museum. Welke we goed kunnen bewonderen vanuit de luchtballon. Dit park heeft trouwens ook prachtige heidevelden en veel loof-, naald- en gemengde bossen.

Zoals je kunt lezen, is een ballonvaart over Arnhem een must voor natuurliefhebbers die deze stad en de Veluwe op een andere manier willen verkennen. Ben jij benieuwd naar deze unieke ervaring in de lucht? Nodig we je van harte uit in één van de luchtballonnen van GreetZZ-Ballonvaarten!