/Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

Amsterdam behoort tot één van de hoofdsteden met de meeste musea per vierkante meter. Een kaartje voor het Rijksmuseum of het Van Gogh kost helaas al gauw 17 Euro. En zelfs al heb je een museumjaarkaart, bij het FOAM betaal je alsnog een extra toeslag. Gelukkig zijn er ook diverse musea en galerijen in Amsterdam die je (deels) gratis kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan een kijkje in de Schatkamer van het Stadsarchief. Of wandel naar binnen bij de Schuttersgalerij. Hier vind je een indrukwekkende collectie van zowel moderne als historische portretten van Nederlandse adel. Ook de cultureel rijke filmcollecties van het EYE In The Basement kun je bezoeken en is dagelijks vrij toegankelijk.

 

Wat kun je zien in Amsterdam?


De meeste bezienswaardigheden in Amsterdam zijn gratis. De stad is eigenlijk net een groot openluchtmuseum. Je vind er vele historische grachtenpanden, de pittoreske grachten en lustige groene parken. En dat allemaal midden in de stad. Dan is er nog een bijzondere bezienswaardigheid die je ook gratis kunt bezoeken. Het is een beetje verstopt achter een onopvallende deur op het Spui. Als je eenmaal de ingang hebt gevonden, dan kom je terecht op het 14e-eeuwse Begijnhof. Dit is een historische binnenplaats te midden van het drukke stadscentrum. Dit terrein behoorde vroeger tot een groep religieuze vrouwen die de gelofte van kuisheid hadden afgelegd. In Amsterdam bezoek je tevens ook veel kerken kosteloos. Een paar van onze aanraders: de Westerkerk, Noorderkerk, Oude Kerk, en Onze Lieve Vrouwekerk.

 

Om deze bezienswaardigheden vanuit een nog leuker perspectief te bekijken kun je bij Ecoboats een sloep huren Amsterdam. Zo kun je een relaxte tocht maken door de grachten van Amsterdam. Zonder te veel drukte om je heen en heerlijk met een drankje in de hand om te genieten van het zicht. Voor meer informatie over het een boot huren Amsterdam kun je een kijkje nemen op ecoboatsamsterdam.com.

 

Wat kan je doen in Amsterdam


Een gratis rondleiding door een diamantbedrijf, struinen over de leuke marktjes of wandelen door het bos? Het is allemaal te vinden in Amsterdam. Bij Gassan Diamonds kun je gratis naar binnen en meekijken over de schouder van diamantslijpers. Zij kunnen je uitleggen waarom Amsterdam al 400 jaar de ‘City of Diamonds’ wordt genoemd. Of hoe het diamantbewerking proces precies werkt. Daarna kun je verder wandelen naar de gezellige (buurt)markten die Amsterdam rijk is. Zoals de beroemde Albert Cuyp, de Noordermarkt, de Dappermarkt of de Ten Katemarkt.

Aan de rand van Amsterdam vind je de grootste en groenste speelplaats van de stad: het Amsterdamse Bos. Hier kun je rustig wandelen langs zoetwater meertjes, de geiten boerderij bezoeken bezoek en een kijkje nemen bij de kunstinstallaties die je overal langs de paden tegenkomt. Mocht je toch liever in de binnenstad blijven, dan kun je ook een wandeling maken door het Vondelpark, Westerpark, Oosterpark of het Rembrandtpark. Ook meteen leuk voor een picknick.