/TIJDENS DE VAKANTIE IN OOSTENRIJK EEN DAGJE WENEN DOEN

TIJDENS DE VAKANTIE IN OOSTENRIJK EEN DAGJE WENEN DOEN

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is gelegen in het oosten van het land. In de hoofdstad kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken, waaronder diverse musea en de Franciscanenkerk. Ook worden er verschillende bekende orkesten georganiseerd in de stad. Tijdens het Nieuwjaarsconcert kijken er miljoenen kijkers naar het orkest.
Ben je op vakantie in dit prachtige Alpenland dan kun je ervoor kiezen om eens een dagje Wenen te doen. Reis per auto of trein vanuit je vakantiehuis in Oostenrijk richting de hoofdstad des land en geniet van de grandeur van deze schitterend plaats.

Klimaat

De stad kent een gematigd landklimaat en wordt deels beïnvloed door de zee. In vergelijking met de meeste Oostenrijkse steden valt er echter wel minder sneeuw tijdens de wintermaanden. Ook is de kans op sneeuw kleiner. Vanaf maart is de vorst zo goed als uitgesloten. De maanden mei en juni zijn leuke maanden om de Oostenrijkse hoofdstad te bezoeken. De temperaturen liggen dan rond de 20 graden, wat perfect is voor een stedentrip. In de zomermaanden kan de temperatuur wel oplopen tot zo’n 30 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Wenen

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie naar Oostenrijk kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen zijn de Franciscanenkerk, Stephansdom, het MuseumsQuartier en de vele winkelgelegenheden.

Franciscanenkerk

De Franciskanenkerk is een kerk uit de 17e eeuw. De kerk werd gesticht in 1603. Zowel het interieur als het exterieur ziet er erg fraai uit. In de kerk staat nog een oude gorgel uit 1642 die tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik is.

Stephansdom

Het Stephansdom is een belangrijke kerk in het centrum van Wenen. De toren is maar liefst 137 meter hoog en daarmee kun je de kerk al van verre afstand zien. De kerk raakte in 1945 zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar deze is in ere hersteld. Er kwamen destijds talloze donaties binnen voor de restauratie van het bouwwerk.

MuseumsQuartier

Het MuseumsQuartier is een groot cultuurcomplex van maar liefst 60.000 m². Het hoofdgebouw werd in 1725 gebouwd en maakte onderdeel uit van het keizerlijke hof. In 1998 werd het hoofdgebouw echter omgebouwd tot het MuseumQuartier. Het nieuwe complex werd in drie jaar vernieuwd en in 2001 voor het publiek geopend. In het midden vind je een prachtig museum met een moderne architectuur.

Winkelgelegenheden

De Oostenrijkse stad is een echte winkelstad. Zowel toeristen als Oostenrijkers trekken massaal naar de stad om te gaan shoppen. In Wenen kun je allerlei producten kopen, van mooie kleding tot typische producten als sieraden, porselein en biedermeier kasten. In de smalle straatjes vind je typische Weense producten. De winkels zijn doordeweeks geopend van 06.00 tot 19.30 en op zaterdag tot 17.00.

Vervoer

Het openbaar vervoer in de stad is erg goed geregeld. Dit wordt verzorgt door de Wiener Linien. Je hebt keuze uit zowel de metro, trams als bussen. Als je de stad met het openbaar vervoer wilt verkennen, is het raadzaam om een Viennacard te kopen. Hiermee kun je 48 of 72 uur lang gebruikmaken van het openbaar vervoer. Bovendien krijg je veel kortingsbonnen voor attracties in de stad. Als je liever losse kaartjes koopt, kan dat natuurlijk ook. Er zijn voldoende automaten op de verschillende stations waar je een kaartje kunt kopen. Het is raadzaam om kleingeld mee te nemen, want je kunt (nog) niet overal met een bankpas of creditcard betalen.