/Noorwegen in de winter, een absolute aanrader!

Noorwegen in de winter, een absolute aanrader!

Het wintersportseizoen zit er weer aan te komen. Dit is voor de liefhebbers natuurlijk de mooiste tijd van het jaar. Heb je nog niet geboekt of ben je al aan het oriënteren op de volgende vakantie, dan zou ik deze blog maar een goed doorlezen. Laat je niet afschrikken door de afstand, een rondreis door Noorwegen met de auto is prima te doen! We zullen je nu enkele tips geven voor jouw wintervakantie in Noorwegen. Een klein voorproefje: het is geweldig!

Wintersport

Je kunt in Noorwegen geweldig skiën. Er zijn prachtige pistes te vinden, maar ook off-piste is er erg veel te beleven! Het uitzicht is daarnaast ook geweldig. Je kunt vanaf de bergen namelijk de indrukwekkende fjorden aanschouwen.

Natuur

Natuurlijk kun je een wintersportvakantie prima combineren met een rondreis door Noorwegen. De regio Stavanger biedt bijvoorbeeld heel veel moois. Hier moet je natuurlijk naar de Preikestolen. Dit is een natuurlijk platform met een heel bijzonder uitzicht. In de winter zal het er nog veel meer sprookjesachtig uitzien dan normaal!

Stedentrip

Naast de natuur is het natuurlijk ook leuk om de bewoonde wereld te bezoeken. Zo zou je bijvoorbeeld naar Haugesund kunnen gaan. Dit is een belangrijke handelsstad in Noorwegen. Vooral met kerst moet je hier zijn. Er is dan namelijk een grote markt in het centrum, die je gegarandeerd een warm gevoel bezorgd.

Cultuur

Tot slot is er ’s winters in Bergen een leuk design- en kunstevent gaande. De stad biedt daarnaast ook nog veel moois, zoals de kabelbaan die je een geweldig uitzicht geeft over de stad en de eilanden er omheen.