/NATUUR EN CULTUUR IN INDONESIË

NATUUR EN CULTUUR IN INDONESIË

De diversiteit in Indonesië is eindeloos. Van lokale stammen, naar grote steden met elk een eigen cultuur. De verschillende godsdiensten en eilanden hebben er door de loop van tijd voor gezorgd dat er enorm veel verschillende gebruiken en normen en waarden zijn. Tegelijkertijd zorgen de verschillende eiland er ook voor dat er overal prachtige natuurgebieden zijn met een enorme diversiteit. Met een rondreis door Indonesië leer je de verschillende culturen en natuurgebieden kennen. Footprint Travel biedt uitsluitend duurzame reizen aan, waarbij de lokale bevolking zoveel mogelijk betrokken wordt. Bekijk de Indonesie rondreizen van Footprint Travel

Ontdek de culturen van elk eiland

Het eiland Java is het grootste eiland van Indonesië. Naast de islamitische invloeden op dit eiland vindt je hier ook veel terug van het Boeddhisme en Hindoeïsme. Zo vindt je veel tempels op dit eiland die tot wel 1200 jaar oud zijn. Verder vindt je in het zuiden van Java een mooie verzameling van Nederlands-indische culturele erfgoeden. Bezoek bijvoorbeeld eens Batavia, dit werd vroeger gebruikt door de Nederlanders als handelscentrum van de VOC.

Lokale stammen

Op het eiland Sumatra kan je in contact komen een lokale stammen. Een stam die je kan bezoeken zijn de Bataks. De Bataks leven rondom het Tobameer naast de Tobavulkaan. Samen met een lokale gids bezoek je de stam en kan je zien hoe het traditionele leven hier nog wordt voortgezet. Op het eiland Sulawesi kan je in contact komen met de Toraja volkeren. Dit volk heeft een aantal prachtige tradities. Zo behandelen zij hun doden, als levenden. Er wordt met enorm veel respect stilgestaan bij de voorvaderen van deze stammen.

Natuur in Indonesie

Wat je ook zeker niet mag overslaan in Indonesië, zijn haar prachtige natuurgebieden. Zo kan je vulkanen beklimmen, dieren spotten in uitgestrekte jungles en de prachtige onderwaterwereld verkennen. Spot bijvoorbeeld een Komodovaraan van wel 3(!) meter op het eiland Flores of ga op expeditie door de jungles van Sumatra en spot wilde Orang-Oetangs! De dieren worden hierbij niet verstoord en er zijn strenge regels aan verbonden. De jungles zijn enkel toegankelijk met lokale gidsen die hiervoor een speciaal diploma hebben gehaald.