/Maak je droom werkelijkheid: ga op verre reis!

Maak je droom werkelijkheid: ga op verre reis!

Droom je al jaren van een mooie verre reis? Maar weet je nog niet precies naar welke bestemming je wilt? Lees dan deze blog verder en doe de nodige inspiratie op.

Thailand, het land van de glimlach
Azië kent populaire reisbestemmingen, waaronder Thailand. Dit land staat bekend om haar glimlach, maar de meeste mensen weten niet waarom. Thaise mensen hebben de reputatie om het leven leuk en ontspannen te maken en een glimlach speelt hierbij een belangrijke rol. Maar let op met de glimlach dragen ze ook ongemak, schaamte of boosheid uit. Een Thai laat zijn of haar persoonlijke emoties niet zien, daarom proberen ze je met hun glimlach gunstig te stemmen. Naast de vriendelijke bevolking valt er in Thailand veel te beleven. Laat je verassen door het bruisende Bangkok met de brug over de River Kwai en de kleurrijke tempels. Voel de eeuwenoude Thaise cultuur in de indrukwekkende tempels van Ayutthaya en geniet van de prachtige ongerepte natuur in het Khao Yai Nationaal Park.

Zimbabwe en haar prachtige watervallen
Heb je ooit wel eens overwogen om naar Zimbabwe af te reizen? Het in Afrika gelegen land is nog vrij van massa toerisme, maar zeker een bezoek waard. Wist je dat je in Zimbabwe de mooiste watervallen op aarde kunt vinden? De Victoria watervallen vormen een indrukwekkend watergordijn van maar liefst 1,7 kilometer breed, waarbij het water meer dan honderd meter de diepte in stort. Naast de watervallen kun je genieten van het tropische bos, waarin je vele planten en diverse dieren kunt terugvinden. Ook is een bezoek aan Great Zimbabwe de moeite waard. De gebouwen uit deze stad zijn gebouwd in de 13e eeuw en bestaan uit miljoenen los op elkaar liggend graniet. Onduidelijk is hoe de Shona stam hieraan is gekomen, omdat men eigenlijk alleen maar werkte met hout, leem en riet. Dwaal rond door de stad en geniet van de indrukwekkende ruïnes.

Guatemala, het land van de vulkanen!
Reis af naar het in Noord-Amerika gelegen Guatemala. Een reis door dit land is een fantastisch avontuur voor iedereen die van de natuur houdt, de lokale bevolking wil ontmoeten en kan genieten van het altijd aangename klimaat. Guatemala staat bekend om haar vulkanen en je vindt er dan ook maar liefst 37, waarvan er nog 3 echt actief zijn. Een aanrader is om de bijna 4.000 meter hoge Acatengango vulkaan te beklimmen. Tijdens het klimmen zal je 3 verschillende microklimaten ervaren, waardoor je in elke keer in een totaal andere omgeving staat. Ook heb je een prachtig uitzicht op de Fueggo vulkaan die zo’n beetje elk uur een indrukwekkende uitbarsting geeft waarbij rook, as en stenen de lucht in worden gespoten. Kortom, dit is een mooie combinatie van fysieke inspanning en genieten van de natuur.

Compleet verzorgde groepsreizen
Wil je ook graag een verre reis maken, maar heb je geen zin om alles zelf te regelen? Kijk dan eens naar de verre reizen van Beter Uit. Bij Beter Uit vind je compleet verzorgde groepsreizen naar verre bestemmingen in Afrika, Azië en Amerika. Kijk rustig rond en ontdek jouw droombestemming!