/KIES EEN AVONTUURLIJKE VAKANTIE DAT BIJ U PAST

KIES EEN AVONTUURLIJKE VAKANTIE DAT BIJ U PAST

Bent u opzoek naar een spannende en avontuurlijke vakantie? Een echte one in a life time ervaring? Wellicht denkt u dan aan een echte Afrikaanse safari. Een safari in Tanzania is een unieke beleving waar vele mensen van wegdromen. Van rijden in een safari-jeep met open dak door de natuur met prachtige landschappen zoals de beroemde savannes en rivieren van de Serengeti, Lake Manyara of de oude baobob bomen in Tarangiri, het van dichtbij zien van de big 5 van dichtbij zien tot het ‘s avonds genieten van de geluiden van de natuur. Het is echter lastig om de juiste safari te kiezen met de vele verschillende safari mogelijkheden tegenwoordig. Wilt u op een klassieke safari waarbij u in een grote jeep met een lokale gids door de natuur wordt geleidt opzoek naar wilde dieren of op een wandelsafari, self-drive, safari, bootsafari of een treinsafari?

Voor de echte avonturiers is een wandelsafari de geschikte manier om op safari te gaan. Het is geschikt voor mensen die veel kennis hebben van de natuur en wilde dieren, en echt tussen de wilde dieren in het park willen rondlopen. Dit is uiteraard niet zonder gevaar en belangrijk om een professionele gids in de arm te nemen om deze spannende avontuur af te leggen.

Houdt u niet zo van groepsreizen zoals een klassieke safari dan is het natuurlijk ook mogelijk om op een self-drive safari te gaan. Hierbij gaat u alleen of samen de safari in. Het enigste nadeel is dat het veel voorbereidingen vergt en u met veel dingen als documenten rekening moet houden. U kunt hierbij echter ook een touroperator inschakelen die bijvoorbeeld een geschikte auto en accommodatie voor u inhuurt.

Naast de self-drive en wandelsafari’s zijn er ook nog een aantal wildparken waarbij u per boot of kano op pad kan gaan. Bijvoorbeeld de Okavango Delta in Botswana of de Mana Pools National Park in Zimbabwe. Zo kunt u het landschap rustig verkennen en de dieren ook van dichtbij benaderen. Ook dit is niet zonder enig gevaar, zo zijn er vaak levensgevaarlijke nijlpaarden in de rivieren. Ga dan ook niet alleen op pad maar huur een getrainde gids in.

Als laatste is het ook mogelijk per trein op safari te gaan, bijvoorbeeld de Shongololo die van Swaziland naar Mozambique rijdt. Deze treinsafari’s zijn aan de dure kant, maar hierbij kunt u op een rustige manier de natuur ontdekken terwijl u lekker een hapje of drankje nuttigt.

Voor welke Tanzania safari kiest u?