/Hoe koop je de juiste backpack voor op reis

Hoe koop je de juiste backpack voor op reis

De beste rugzakken – degene die het langst meegaan – hebben alle volgende kenmerken die ze duurzaam maken. Maar tegelijkertijd ook je spullen beschermen tegen de regen. Wil jij een goede backpack kopen voor op reis? Let dan op deze punten.

Waterproof backpack materiaal

Hoewel je backpack niet 100% waterdicht hoeft te zijn (tenzij je een lange meerdaagse wandeling maakt), zorg je ervoor dat je tas is gemaakt van een semi-waterdicht materiaal. Zodat alles niet volledig nat zal worden in een motregen. Een waterbestendig materiaal zorgt er bovendien ook voor dat het materiaal niet lang nat blijft en daardoor muf wordt. Behandelde nylon vezels zijn doorgaans goed backpack materiaal. Je zou in staat moeten zijn om er een kopje water overheen te gieten zonder dat de binnenkant nat wordt.

Afsluitbare ritsen

Zorg ervoor dat elk compartiment twee ritsen heeft, zodat u ze aan elkaar kunt vergrendelen. Tijdens het reizen draag je vaak je tas door onbekende gebieden. Ook op vliegvelden wil je ervan verzekerd zijn dat je tas inhoud veilig opgeborgen is. Let er bij aanschaf van sloten op dat deze TSA-vriendelijke sloten zijn – deze sloten hebben een speciale ontlastklep waarmee de TSA het slot kan openen zonder het te verbreken, zodat de douane uw tas kan controleren.

Als je backpack niet over twee ritsen beschikt, kun je altijd Pacsafe halen. Een afsluitbaar metalen gaas die om je hele tas wordt gewikkeld en aan een groot object kan worden vastgemaakt. Het betekent dat niet alleen niemand in je spullen inbreekt, ook niemand loopt ermee weg. De meeste mensen die Pacsafe gebruiken, zijn fotografen die veel dure apparatuur bij zich hebben.

Grootte en inhoud

Bij het aanschaffen van een backpack moet je je ook altijd bedenken hoe lang je op reis gaat. En het soort gebied waarnaar je afreist. Naar warme landen neem je een minder grote backpack mee als naar koude landen. Waar je vaak dikkere kleding draagt.