/GEEF INSECTEN OP VAKANTIE GEEN KANS

GEEF INSECTEN OP VAKANTIE GEEN KANS

Als je van plan bent een verre reis te maken, heb je waarschijnlijk al een heel aantal inentingen gehad tegen malaria en andere ziektes die voortkomen door beten van insecten. Deze inentingen zijn absoluut nodig voor moest je gestoken worden. Maar daarboven kan je natuurlijk ook enkele voorzorgen nemen om zo weinig mogelijk gestoken te worden. Op Shopvoorgezondheid kan je er enkele vinden.

Allereerst vind je er een groot aanbod aan anti-insecten sprays en gels en insectenwerkende kleding. De anti-insecten sprays en gels bevatten de stof DEET, dit is een insectenwerend middel dat vervelende insecten dus op een afstandje houdt. Sprays en gels met deze stof in mogen echter niet gebruikt worden voor kinderen, baby’s en zwangere vrouwen. Zij kunnen gebruik maken van natuurlijke anti-insecten middelen. Deze maken gebruik van een natuurlijke insectenwerende stof, citriodiol, welke niet schadelijk is voor kinderen.
Dan is er ook anti-insecten kleding. Dit is kleding die behandeld zijn met insectenwerende en –dodende middelen. Zo zijn er ani-teken en anti-muggen sokken, broeken, of hemden en ook petten en hoeden die voorzien kunnen worden van een muskietennet, zo hebben insecten niet de kans dichtbij te komen.

Thuis krijgen insecten ’s nachts het meeste kans om ons te bijten en dat is ook op vakantie niet anders. Om je ook tijdens het slapen te beschermen tegen insecten- en muggenbeten, kan je een klamboe kopen. Dit is een groot muskietennet dat je boven je bed dient te hangen. Door de gaatjes in het net kan je ademen, maar ze zijn zo klein dat er geen enkel insect door kan komen. Er zijn geen openingen aan om te voorkomen dat insecten hier een kans maken, dus om in je bed te gaan, kruip je simpelweg onder het muskietennet door. De meeste klamboes zijn bovendien ook geïmpregneerd, dat betekent dat ze bewerkt werden met een insectenwerende stof.