/Een reis door Sri Lanka

Een reis door Sri Lanka

Sri Lanka is naar mijn opinie één van de mooiste landen ter wereld en het is de moeite meer dan waard om het een keer te bezoeken. Het eiland ligt in de Indische oceaan, ten zuidwesten van India. Een rondreis door Sri-Lanka is echt fantastisch. Om het eiland en de reis goed door te komen geef ik hierbij enkele tips. 

Als je een Aziatisch land bezoekt is het over het algemeen verplicht of aan te raden om een inenting te nemen. Hoewel het niet verplicht is, wordt het toch aangeraden om een inenting te nemen tegen DTF, buiktyfus en hepatitus A. Mocht je twijfelen over welke inentingen je denkt nodig te hebben, dan is het slim om even contact op te zoeken met de GGD. Je moet er rekening mee houden dat er ook malaria muggen zijn in Sri Lanka. Let hier dus goed op.

Sri Lanka is een Boeddhistisch land. Zo zijn er in het land vele mooie tempels te bezoeken. Hiervoor zijn echter wel bepaalde kledingvoorschriften. Zo is het normaal om je schouders en knieën te bedekken. Door het warme weer in Sri Lanka zal je vaak wel een korte broek en een shirt aanhebben, hierdoor vind je bij de tempels vaak omslagdoeken om jezelf te bedekken.

In Sri-Lanka kun je absoluut niet uit de kraan drinken. Het is aan te raden om altijd een flesje of een paar flesjes water bij je te hebben. Let bij groentes en fruit ook op dat dit niet met kraanwater gewassen is want je kan hier namelijk erg ziek van worden.

De laatste tip die ik over Sri Lanka mee wil geven is dat je beter niet alleen door Sri Lanka kan reizen. In het land is lang oorlog geweest en vooral in het Noorden liggen nog steeds mijnenvelden. Het is dus belangrijk dat je weet waar je bent en om sommige gebieden in het land te vermijden. Voor een goede reisroute kan je bijvoorbeeld Djoser ervaringen lezen. Djoser biedt mooie reizen door Sri Lanka en assisteert je bij het boeken van de vakantie.