/Een echte vakantie genieter of een harde werker?

Een echte vakantie genieter of een harde werker?

Iedereen kijkt er naar uit; de zomervakantie. Ga je dit jaar op vakantie, genieten van het mooie weer of ben jij degene die de vakantie werkt voor dat extra zakcentje? De meeste studenten combineren een vakantiebaan om geld te sparen voor dagjes weg. Maar wat is nu de meest populaire vakantiebaan?

Populaire vakantiebaantjes

Op het gebied van de horeca zit je altijd goed. Met het mooie weer zit elk terras vol, wat dacht je bijvoorbeeld van een strandtent? Ben je niet zo goed met eten serveren, kan je altijd solliciteren voor de supermarkt. Heb je een vlotte babbel, lef en overtuig je mensen graag om een product te kopen. Dan ben je zeker geschikt voor het werken bij een callcenter of bij promotiewerk! Wist je dat een baan als schoonmaak(st)er nu heel populair is onder de jongeren?

Hoe vind ik een vakantiebaan?

Een vakantiebaan willen is leuk, maar hoe vind je de ideale vakantiebaan? Een simpele manier van het scoren van een vakantiebaan is om op online vacatures te reageren. Als je lef hebt, loop dan een winkel binnen en vraag of ze nog mensen nodig hebben. Meestal krijg je dan direct een sollicitatieformulier mee! Krijg je de krant nog thuis? Dan is het nog zo gek niet om hier doorheen te bladeren. In een krant staan vaak aparte advertentiepagina’s met allemaal verschillende vacatures.

Het is vakantie, dus je moet het jezelf zo leuk mogelijk maken. Waarom gaan jij en je beste vriend(in) niet samen op zoek naar die ideale vakantiebaan? Het is belangrijk dat je iets uitzoekt wat je leuk vindt om te doen, een cv op orde hebt en je voorbereidt op een sollicitatiegesprek. Is dit je eerste sollicitatie? Dan zijn hier wat sollicitatietips die je klaarstomen voor het gesprek.

En de laatste, maar zeker geen onbelangrijke tip: geniet van je vakantie!