/Bezienswaardigheden in Wuppertal

Bezienswaardigheden in Wuppertal

Wuppertal is een stad gelegen aan rivier De ‘Wupper’, in het Duitse Noordrijn-Westfalen gebied. De stad is ooit ontstaan doordat drie verschillende steden samen verder zijn gegaan als één stad. Voorheen bestond Wuppertal uit Brill, Barman en Elberfeld. In de stad kom je verschillende bezienswaardigheden tegen die zeker een bezoekje waard zijn. De meest bezochte en ook bekendste attractie is de monorail. De ‘Wuppertaler Schwebebahn’, zoals hij officieel heet, is een hangende monorail. Het is ook de oudste monorail van het land, hij is 110 jaar geleden gebouwd. Sindsdien is hij ook actief. De lijn brengt je langs 20 stations en is meer dan 13 kilometer lang. Sinds 1992 is de Wuppertaler Schwebebahn een monument.

De toren van Bismarck

Andere gave bezienswaardigheden zijn het gerenoveerde stadhuis, het Engelshuis, de botanische tuin en de toren van Bismarck. Deze laatste is zeker interessant. De toren is een monument ter ere van Otto von Bismarck-Schönenhausen. We kennen hem als een van de belangrijkste staatsmannen uit de geschiedenis van Europa. Nadat hij in 1862 premier werd van Pruisen is hij betrokken geweest bij drie verschillende oorlogen. Deze oorlogen heeft hij destijds gebruikt om van de verschillende Duitse staten één grote staat te maken, wat hem duidelijk is gelukt. In 1872 werd hij de eerste Bondskanselier van Duitsland. Bezoek het monument en je hebt uitzicht over de hele stad. De toren is namelijk wel 22 meter hoog!

Wandelen in Wuppertal

In Wuppertal kun je prachtige wandelingen maken. De stad kent veel parken en bossen, daarnaast is er ook nog de prachtige, botanische tuin. Deze tuin ligt in het centrum van de stad en is 230 meter lang en 70 meter breed. De tuin is gevuld met schilderachtige, kleurrijke bloemen en planten. De meest exotische exemplaren kom je er tegen. In Wuppertal vind je historie, natuur en natuurlijk kun je er ook terecht voor een gezellige middag op het terras!