/Bali: alles wat Indonesië aantrekkelijk maakt op één eiland

Bali: alles wat Indonesië aantrekkelijk maakt op één eiland

Je moet er even wat vlieguren voor over hebben, maar binnen 17 uur kan je vanuit Nederland aan jouw persoonlijke Bali reis beginnen. Ik heb veel verschillende Indonesische eilanden bezocht, maar Bali blijft wel mijn ultieme bestemming. Dit is het meest bekende en populairste eiland van Indonesië, en dat is ook niet zo gek gezien de schoonheid van dit eiland. Deze bestemming heeft ontzettend veel te bieden.

Feit: Bali rondreizen worden steeds populairder

Ik merk dat Bali rondreizen de afgelopen jaren in populariteit zijn toegenomen. Dat heeft vast te maken met de goede bereisbaarheid van het eiland. Wist je dat Bali ongeveer even groot is als onze Nederlandse provincie Gelderland? Alleen al met een gehuurde scooter kom je gemakkelijk van A naar B. Daarnaast is het Indonesische klimaat heerlijk. Eigenlijk is het hier in alle seizoenen goed toeven want het is altijd lekker warm. Zelfs in onze Nederlandse winter kun je rekenen op flink wat zonuren. Omdat er zo veel activiteiten te doen zijn op dit eiland, wil ik in deze blog mijn favoriete hotspots aan jullie prijsgeven.

Bali staat gelijk aan lekker eten. De drie leukste food hotspots

Als ik op Bali ben vind ik het leuk om ‘local’ food te eten maar af en toe ook te genieten van wat meer luxe, je bent tenslotte wel op vakantie. Aangezien je het lekkerste lokale eten gewoon spontaan tegen komt op iedere straathoek, geef ik je hier 3 tips voor plekken waar je lekker kunt eten en relaxen:

  1. Milk & Madu voor als je het laat maakt in het Balinese nachtleven. In dit vrolijke tentje serveren ze namelijk ‘all day breakfast’. Vul je vitaminen tekort aan met een lekkere en gezonde smoothie.
  2. Op Bali heb je veel horecagelegenheden met een zwembad, de zogenaamde ‘pool venues’. Wat mij betreft een ideale combinatie: luier ongedwongen aan het zwembad met een cocktail of een Bintang biertje. De Panama Kitchen and Pool is wel mijn favoriet, want heel aardig personeel en een fijne atmosfeer.
  3. Op een eiland als Bali heb je geen gebrek aan verse vis, daarom ga ik sowieso altijd in een visrestaurant eten. Een echte aanrader is Cuca waar je gezellig verschillende gerechten kan delen. Hier zie je de zon ondergaan in de zee, hoe romantisch!

Uitstapjes die je absoluut gemaakt moet hebben op Bali

Vakantie voelt altijd net iets te kort, zo vast ook jouw Bali reis. Maar hé, Bali is zo prachtig dat je vast (net als ik) verslaafd zal raken aan dit eiland en je zeker nog eens terugkomt. Mocht je voor het eerst een rondreis maken raad ik je de volgende 3 highlights zeker aan:

  1. Echt leuk om te doen is een kookcursus bij een Balinees gezin. Je begint met boodschappen doen op een lokale markt, voor velen al een heel (druk) avontuur. Vervolgens ga je met de boodschappen naar het huis van de familie, in mijn geval de gastvrije Made. We hakken en snijden en leren alles over de kruiden uit de Balinese keuken. De beloning voor het harde werk is natuurlijk het zelfgemaakte feestmaal. En als pluspunt kunt je bij terugkomst in Nederland natuurlijk al je vrienden en familie kennis laten maken met de heerlijke Balinese keuken.
  2. Op Bali vind je meerdere prachtige tempelcomplexen. De Gunung Kawi koningsgraven zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Laat je imponeren door de schoonheid van deze in de rotsen uitgehouwen koningsgraven. Het is een prachtig bewaard complex omgeven door natuur. Hou er wel rekening mee dat een beetje conditie wel handig is.
  3. Ben je spiritueel aangelegd? Dan is een purificatie door een Balinese healer een ervaring die je niet kunt missen. Het is heel bijzonder om deze ceremonie te ondergaan in een heilige bron. Hierbij leer je ook hoe je de natuurkracht van planten en kruiden kunt gebruiken om geneeskrachtige middeltjes te maken.

Hopelijk heb je wat goede tips kunnen opdoen voor een onvergetelijke vakantie Bali en voegt het wat toe aan jouw reisplannen.
Alvast veel reisplezier en prachtige avonturen toegewenst. Ben je wel goed voorbereid voor je reis? Lees hier meer over wat kan je nog doen als je reispapieren niet op orde lijken te zijn.