/Autoverzekering bij reizen naar het buitenland

Autoverzekering bij reizen naar het buitenland

Als u van plan bent om tijdens uw reis met de auto naar het buitenland te reizen, zorg dan dat u genoeg dekking hebt voor uw autoverzekering. Ga er niet zomaar vanuit. Soms kan de verzekering die je hebt alleen voldoende zijn voor naburige landen zoals Duitsland of Belgie. Als dit niet voldoende is zal je extra dekking moeten nemen. Het laatste wat u wilt is betrokken raken bij een ongeval zonder behoorlijke dekking, terwijl u wordt gehinderd door taalverschillen en een gebrek aan begrip van lokale wetten.

Onderzoek uw autoverzekering voordat je naar het buitenland reist. Er zijn een paar manieren om dit te doen:

  • Neem contact op met uw autoverzekeringsagent.
  • Neem contact op met het autoverhuurbedrijf dat u huurt.

Koop extra dekking voor uw autoverzekering

Met al een klein ongeluk is het een gedoe met verzekeringsagenten en schade-experts. Stel je nu voor dat dit in een vreemd land gebeurd en hoeveel moeilijker het kan zijn als je onvoldoende dekking als autoverzekering bij je hebt.

Als je ontdekt dat je extra dekking nodig hebt, twijfel dan niet aan het feit dat je extra voorzichtig zult zijn. Zelfs de kleinste dingen kunnen ontploffen in een grote juridische en financiële nachtmerrie met zowel de mensen die betrokken zijn bij het ongeval als met het autoverhuurbedrijf of verzekering van de tegenpartij.

Bescherm jezelf. Verkrijg extra dekking. U kunt dit doen door:

– Controleren bij uw creditcardmaatschappij. Sommige bedrijven bieden autoverzekeringsbescherming. VISA biedt bijvoorbeeld dekking tegen diefstal en botsingen, op voorwaarde dat u hun kaart gebruikt voor de betaling van de huurauto en de afstandsverklaring van de autoverhuurmaatschappij weigert. Zorg voor gebruik echter voor dat deze extra dekking voldoende is. Neem contact op met uw creditcardmaatschappij. Vraag of het betrekking heeft op overzeese verhuur. En zo ja, informeer dan of bepaalde landen, voertuigtypen of huurlengten die niet zijn toegestaan. En vraag ook of deze dekking primair of secundair is.

– Koop extra dekking van een buitenlandse autoverzekeringsmaatschappij. Deze externe verzekeraars zijn over het algemeen te vinden in de buurt van nationale grenzen en vliegvelden. Dekking is meestal goedkoper dan autoverhuurbedrijven. Als je voor deze optie gaat, zorg dan dat je voldoende gedekt bent. Veel van de externe verzekeraars bieden geen beleid met betrekking tot diefstal en persoonlijke ongevallen.

– Koop dekking bij het autoverhuurbedrijf. Houd er rekening mee dat dit duur en verwarrend kan zijn. De meeste huurauto-tarieven zijn inclusief een aansprakelijkheidsverzekering die het voertuig zelf niet dekt. Wacht niet tot je bij de autoverhuurbalie bent om te beslissen over de dekking. Plan voordat je aankomt wanneer je meer tijd hebt om je opties zorgvuldig te overwegen.

Vergeet niet om een ??internationale rijbewijs te bemachtigen mocht dit nodig zijn. U wilt dit samen met uw reguliere rijbewijs hebben. Het hebben van een vergunning waarmee u in een ander land kunt rijden kan helpen als u een ongeluk krijgt in dat land.