/Deze Aziatische bestemmingen zijn absoluut een bezoekje waard
vakantie

Deze Aziatische bestemmingen zijn absoluut een bezoekje waard

Ben jij gek op Azië en wil je inspiratie opdoen voor je volgende reis? Je kunt natuurlijk naar populaire bestemmingen gaan zoals Bali (Indonesië) of Phuket (Thailand), maar er zijn natuurlijk meer plekken waar je misschien niet zo snel aan zou denken. In dit artikel zullen we een aantal Aziatische traveltrends bespreken, zodat jij weer helemaal op de hoogte bent welke landen absoluut een bezoekje waard zijn.

 

Zuid-Korea

Zuid-Korea is een bijzonder land en heeft veel te bieden: prachtig natuur, bruisend stadsleven en een rijke geschiedenis met traditionele cultuur. Ga bijvoorbeeld naar Seoraksan National Park, wat tevens op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je kunt in dit prachtige park wandelen door sneeuwige gebergten, maar er zijn ook zeldzame zoogdieren, dichtbegroeide bossen, warmwaterbronnen en zelfs oude tempels te vinden. Wil je liever een citytrip doen? Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea en heeft een goede mix van traditionele cultuur en elementen die bij een echte wereldstad horen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Gyeongbokgung Paleis, het grootste koninklijke paleis van de stad. Of ga Aziatische fashion inspiratie opdoen en winkelen in een van de vele winkelgebieden, zoals Dongdaemun of Myeongdong. Vanuit Seoul kun je ook naar de grens met Noord-Korea reizen, de DMZ (Demilitarized Zone). Deze indrukwekkende trip kan alleen gemaakt worden via een georganiseerde tour, want er moet aan een aantal strikte regels gehouden worden waaronder een dresscode.

 

Tibet

Tibet is een interessante bestemming voor degene die de reguliere traveltrends volledig los wil laten. De belangrijkste godsdienst in dit dunbevolkte land is het lamaïsme (een combinatie van eeuwenoude religies en het boeddhisme). Dit uit zich in talloze tempels die je kunt bezoeken, verspreid over het hele land. Verder is Tibet cultureel gezien ook erg interessant doordat ongeveer een kwart van de bevolking tot het nomadenvolk behoort. Tibet is erg dunbevolkt en er leven vandaag de dag nog nomaden die met kuddes bestaande uit yaks op de uitgestrekte vlaktes op en rondom de Himalaya leven. De yaks worden gemolken en van de melk wordt onder meer boter gemaakt. Hiervan wordt de bekende Tibetaanse boterthee gemaakt, een ware delicatesse! Naast mooie tempels, heeft Tibet ook adembenemende natuur. Bergbeklimmers en hikers kunnen hun hart ophalen in het Tibetaans Hoogland met een hoogte tot wel 4500 meter, en natuurlijk de Himalaya. Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, is gelegen in Tibet.

Lees hier ons andere blog over Bali: alles wat Indonesië aantrekkelijk maakt op één eiland