/Vakantie vieren in eigen land

Vakantie vieren in eigen land

Nu het mooie weer eraan komt en ook de (zomer)vakantie zicht is, krijg je weer meer zin om naar buiten te gaan. De kans is groot dat je al een heerlijke vakantie naar het buitenland hebt geboekt of nog wilt gáán boeken. Naast die vakantie zijn de mogelijkheden voor een dagje of weekendje weg in Nederland ook eindeloos. Wij geven je een aantal tips!

 

Vacation-mood ON

Wanneer je echt even met verstand op 0 wilt genieten van de rust, zijn er vele natuur- en bungalowparken in ons land. Hier kun je heerlijk vertoeven met alle voorzieningen nabij. Het voordeel van een bungalowpark met kinderen is dat je ze heerlijk kunt laten ravotten, maar ze toch altijd veilig en in de buurt zijn. Wanneer je kiest voor een vakantiepark met vele faciliteiten en activiteiten, is het voor jou ook écht vakantie. De kans is namelijk groot dat je er geen omkijken naar hebt!

 

De natuur om de hoek

Vanuit het vliegtuig lijkt het vaak dat ons land maar volgebouwd is en het buitenland eindeloze natuurgebieden heeft. Tóch is Nederland ook een prachtige natuur rijk. Of je nu thuis, in een bungalowpark of in een hotel in een grote stad verblijft, een dagje de natuur in is zeker aan te raden. Wat dacht je van de prachtige Duinen die ons land rijk is? Of Nationaal Park De Biesbosch. Nog spannend ook, want wie weet kom je prachtige diersoorten tegen!

 

Cultuur happen in andere steden

Je kunt er ook voor kiezen om een dagje of een weekendje naar een andere stad te gaan. Hier kun je genieten van nieuwe indrukken, winkels, terrasjes en cultuur en architectuur. In dat geval zullen veel mensen kiezen voor steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, etcetera. Onze tip? Ga eens voor een stad waar je niet direct aan zal denken. Niet alleen waan je jezelf dan écht op vakantie, maar ook zal je versteld staan van de schoonheid en het bijzondere verhaal van sommige kleinere steden.

 

Een voorbeeld hiervan is Gorinchem, een ‘dorp met stadsrechten’ in het midden van ons land. In Gorinchem vind je alles dat je nodig hebt. De stad beschikt over verschillende grotere winkels, supermarkten en mogelijkheden tot activiteiten, maar voelt tóch aan als een gezellig knus dorp. Gorinchem heeft daarnaast een hele rijke geschiedenis, wat in iedere uithoek van het centrum is terug te zien. Wandel over de prachtige eeuwenoude stadswallen en je zult het allemaal te weten komen! Om deze dag in stijl af te sluiten, kun je verblijven in een prachtig hotel in Gorinchem, waarna je de volgende dag zó de rijke cultuur en historie weer in kunt rollen.

 

Vakantie in Nederland

Kortom, de mogelijkheden tijdens je vakantie in Nederland zijn er in overvloed! Een dagje of weekendje er op uit is een heerlijk idee als je verder geen vakantieplannen hebt, maar ook als aanvulling om jouw zonnige vakantie in het buitenland in te wijden óf juist af te sluiten. Fijne vakantie!